PN1: Spletna objava v sodelovalnem okolju in komunikacija z LLM

S pomočjo LLM (ChatGPT) sem ustvarila učni načrt za temo Osnove informatike in računalništva, ki se obravnava v 7. razredu osnovne šole pri izbirnem predmetu Urejanje besedil. Učni načrt je namenjen za dve šolski blok uri. V teh dveh šolskih urah je namen učence naučiti o strojni in programski opremi računalnika ter našteti vhodno/izhodne enote računalniške strojne opreme.  

Sprva sem LLM prosila, če mi lahko pripravi načrt, ki vsebuje operativne učne cilje, izbrano programsko opremo oz. Aplikecije in navodila za izvedbo aktivnosti, s katerimi bodo učenci usvajali učne cilje.  Pripravil je učni načrt, kjer je vsak del časovno omejen. Razdelil je tudi teme in dejavnosti na dve šolski uri, kot sem ga prosila. 

V spodnji datoteki je zapisan pogovor Z Chat-GPT-jem.

Pogovor_LLM © 2024 by MK is licensed under CC BY 4.0 

Zgoraj sem ga tudi vprašala, kakšen bi bil primer primer pisnega ocenjevanja znanja, s katerim bi preverila znanje učencev o zgornji temi. Primer ocenjevanja sem malo uredila in končni izdelek vidimo v spodnji datoteki:

Preverjanje-znanja © 2024 by MK is licensed under CC BY 4.0 

EVALVACIJA

V spodnjem posnetku sem opisala prednosti in slabosti, ki sem jih opazila pri uporabi izbranega LLM – ChatGPT.

Evalvacija_LLM.mov

(Za boljšo kvaliteto lahko posnetek prenesete na računalnik in pogledate).

Evalvacija_LLM © 2024 by MK is licensed under CC BY 4.0 

VIRI IN LITERATURA

Učni načrt za izbirni predmet. Računalništvo. (2002). Ministrstvo za šolstvo in šport: Zavod RS za šolstvo. https://www.gov.si/assets/ministrstva/MIZS/Dokumenti/Osnovna-sola/Ucni-nacrti/izbirni/3-letni-lahko-krajsi/Racunalnistvo_izbirni.pdf

(Skupno 26 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost