Načrtovanje ure s pomočjo LLM

Za pomoč pri oblikovanju dveh učnih ur, sem izbrala Chat GPT. Pomagal mi je pri načrtovanju dveh učnih ur za 6. razred na temo osnove informatike in računalništva pri sklopu multimedija. Odgovori so sledeči:

    Chat with Chat GPT © 2024 by Lina Smrkolj is licensed under CC BY-NC 4.0 

    Robot handshake human background, futuristic digital age, Freepik license.

    EVALVACIJA

    Chat GPT me je pozitivno presenetil s svojimi odgovori. Pri prvem vprašanju, ko sem ga spraševala po operativnih ciljih je navedel nekaj ciljev za vsak dan posebej. S cilji sicer ni nič narobe in so zastavljeni vredu, vendar se mi osebno se zdijo izvedljivi v le dveh urah. Morda ne more oceniti koliko predznanja imajo otroci v 6. razredu in da stvari v razredu ne tečejo tako gladko kot v teoriji.

    Pri drugem vprašanju, o uporabi programske opreme, mi je predstavil nekaj možnih aplikacij in jih uvrstil pri kateri temi bi mi lahko prišle prav. Definitivno mi je dal kakšno idejo več, vendar vsake aplikacije ali programske opreme še nisem izkusila, tako da bi pred uporabo teh elementov pri svojem pouku, morala prebrskati še uporabo teh progarmov.

    Pri vprašanju o aktivnostih mi je bilo všeč, da je predlagal tudi delo po skupinah. Na splošno sem s tem odgovorom zadovoljna, saj sem dobila nekaj dobrih odgovorov in zanimivih predlogov za aktivnosti.

    Pri vprašanju o preverjanju znanja sem ga vprašala preveč splošno in mi je zgolj našteval predloge za možno preverjanje. Ko sem vprašanje bolj opredelila, mi je tudi sam Chat GPT odgovoril z zgolj enim preverjanjem za točno te določene cilje. S samim odgovorom sem zadovoljna.

    Torej se mi uporaba LLM pri načrtovanju učnih ur zdi primeren pripomoček, hkrati pa moramo kritično ovrednotiti, če se napisano da izvesti tudi v praksi.

    Evalvacija komunikacije z LLM © 2024 by Lina Smrkolj is licensed under CC BY-NC 4.0 

    VIRI

    Krajnc, R. (2013). Učni načrt – Računalništvo: neobvezni izbirni predmet. Ljubljana: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Zavod RS za šolstvo. https://www.gov.si/assets/ministrstva/MIZS/Dokumenti/Osnovna-sola/Ucni-nacrti/izbirni/3-letni-lahko-krajsi/Racunalnistvo_izbirni.pdf

    (Skupno 25 obiskov, današnjih obiskov 1)

    Morda vam bo všeč tudi...

    Dodaj odgovor

    Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

    Dostopnost