KV8: E-šolstvo.

Testirala sem okolji eAsistent in Lo.Polis. V eAsistentu sem testirala module eDnevnik, eRedovalnica, Razrednik in Letna priprava, v Lo.Polisu pa Dnevnik, Redovalnica, Načrtovanje dela in Oddelek. Oba sta namenjena šolskim strokovnim delavcem, učencem in staršem.

Storitvi sta si že po samih modulih zelo podobni. Modula Dnevnik in eDnevnik sta namenjena opisovanju učnih ur (dejavnosti/dogodki med uro, učna snov, domače naloge, …). Modula Redovalnica in eRedovalnica sta namenjena vpisovanju ocen in napovedovanju ocenjevanj. Modula Razrednik in Oddelek sta namenjena učiteljem, ki so razredniki in jim pomagajo pri vodenju razrednih aktivnosti (dežurni učenci, interesne dejavnosti, …).

Obe storitvi se mi zdita pregledni in prijazni za uporabo, vendar bi se sama prej znašla v eAsistentu. Morda mi je eAsistent privlačnejši, ker smo ga uporabljali v gimnaziji, z Lo.Polisom pa se zdaj srečujem prvič. Menim pa, da eAsistent ponuja več modulov in je bol pregleden in smiselno sestavljen. Vseeno pa se mi zdi, da sta oba portala enostavna za uporabo in pregledna in sta namenjena za enako stvar, učiteljem, učencem in pa staršem pa dosti pomagata in olajšata zadeve.

(Skupno 22 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost