KV7: Računalniška omrežja in ROID

Na daljavo sem opravila kratek intervju z ravnateljico osnovne šole Franja Goloba Prevalje.

Spletna stran OŠ Franja Goloba Prevalje se nahaja na povezavi https://os-fgp.splet.arnes.si/. Spletna stran je novejša, za njo skrbi in na njo objavlja računalničar, ki jo je tudi izdelal (ROID šole). Uporabljajo spletno učilnico, ki je namenjena učencem od 4. razreda dalje. Uporabljajo tudi Lopolis in pa e-zbornico. V času, ko je pouk potekal na daljavo pa so uporabljali tudi arnes vid in pa aplikacijo zoom.

Refleksija:

Roid ima zelo pomembno vlogo v šoli, saj se računalniška omrežja uporabljajo vedno pogosteje in je dobro na voljo imeti strokovnjaka, ki pomaga s kakšnimi težavami ali podobno. Roid mora zato dobro poznati vse te programe kot so HTML, CSS, Moodle, …. Pomembno je tudi da se pogosto izobražuje o novih spletnih storitvah, saj se le te ves čas izboljšujejo in napredujejo. Roid mora sodelovati z vsemi učitelji in ravnateljem ter jim to tehnologijo predstaviti in pa ob morebitnih težavah priskočiti na pomoč. Razumeti pa se mora tudi z učencem, saj je poleg računalničarja tudi pedagog in je dobro, da se pametna in varna uporaba teh spletnih storitev pokaže tudi učencem.

Računalniška omrežja in storitve so zelo koristne za sam pouk in pa za vse kar se tiče šole ter dela doma. Na njih so objavljeni urniki posameznega učenca, domača naloga, ocene in vse kar mora učenec vedeti že predenj vstopi v šolo. Menim, da so te storitve zelo praktične in olajšajo delo učiteljem, učencem in pa tudi staršem.

(Skupno 61 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost