KV 1: VIDEO EDITORJI

Ta temo te predstavitve sva si z Mihom izbrala, da bodo video editorji. Med sabo bomo primerjali tri prosto-dostopne.

Prvi je Blender.

Blender je na voljo za Windows, Mac in Linux, torej je zelo široko dostopen. Najprimernejši je za advanced userje, ki še nenazadnje se preizkusijo z srednje zahtevnim programom, preden gredo na zahtevnejše. Veliko je modeliranja z 3D grafiko, zato je tudi potrebno, da uporabnik ve stvari o 3D. Prav tako ta program ne ponuja ogromnega števila funkcij, zato je primeren za vse, ki ne potrebujejo veliko različnih ukazov. Slabosti so, da ni lahek program za naučiti od začetka, zato bo uporabnik potreboval solidno količino časa.

 

Drugi, ki ga bom predstavil, je Lightworks.

Tudi on je na voljo za Windows, Mac in Linux. Program ima testno in plačljivo verzijo, ki se razlikujeta v tem, da ima samo plačljiva možnost eksporta videa 4K kvalitete. Čeprav je že testna verzija vgrajena z večinoma vsemi potrebnimi funkcijami, kot so seveda obrezovanje, multicam supportom, ter exportom v 720p kvaliteti, ki je tudi dovolj dobra za večino videov. Kar je tudi zelo velika prednost je to, da imajo na spletni strani na voljo tudi tutoriale, kar omogoča hitrejšo spoznanitev z programom.

 

In še nazadnje mogoče najboljši, vsaj v smislu dostopnosti in cenitve, Shotcut.

Je open-sourced program, kar pomeni, da si po spreminjanju vsebine, lahko shranimo, jo distributiramo, medtem ko je vse “zastonj”.  Kar je dobra stran je to, da omogoča export vsebine z 4K kvaliteto, ponuja pa tudi zelo obširno število funkcij. Prav tako je tudi na voljo v windows, mac in linux. Torej odlična izbira za začetnike in ljudi, ki želijo free program z dobrimi funkcijami.

(Skupno 40 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost