Računalniška omrežja in ROID

Raziskovanje prakse

Osnovna šolaEnotna identifikacijaSpletna stran šoleSpletna učilnicaOblačne storitveUpravljanje VIZ
Osnovna šola Franceta Prešerna Kranjsio.mdmArnes SpletArnes učilnicaOblak 365eAsistent
Osnovna šola Jakoba Aljaža Kranjsio.mdmArnes SpletXOOLTIMEMicrosoft Office 365eAsistent
Osnovna šola Simona Jenka Kranjsio.mdmWordPressXOOLTIME/eAsistent
Osnovna šola Staneta Žagarja Kranjsio.mdmArnes SpletArnes učilnica/Lo.Polis
Osnovna šola Naklosio.mdmArnes SpletArnes učilnica/eAsistent

Analizirala sem šole v okolici Kranja. Vse šole uporabljajo enotno identifikacijo sio.mdm, strežnike spletnih strani pa imajo različne: Arnes Splet ali WordPress. Za spletne učilnice imajo Arnes učilnico ali XOOLTIME (preko eAsistenta), za upravljanje VIZ pa uporabljajo eAsistent ali Lo.Polis. Podatkov o ponujenih oblačnih storitvah na treh spletnih straneh šol nisem našla, ena šola uporablja Oblak 365, druga pa Microsoft Office 365.

ROID

ROID na šoli opravlja različna dela in opravila, skrbi za vzdrževanje in nudi pomoč za uporabo IKT in različnih programov. Med drugim skrbi tudi za storitve, ki jih ponuja njegova osnovna šola, kot so: enotna identifikacija, spletna stran šole, spletne učilnice, oblačne storitve in upravljanje VIZ.

Poznati mora, katere spletne storitve se trenutno najbolj uporablja in za katero stvar, znati mora izbrati primerno spletno stran, ki jo tudi predlaga šoli oz. vodstvu šole. ROID mora imeti za to ustrezna znanja in sposobnosti. Imeti mora tudi dovolj napredno znanje iz spletnega programiranja in oblikovanja, da lahko spreminja ali nadgrajuje spletno stran šole, če je to potrebno. Skrbi za vnos podatkov v sisteme, npr. ko se učenci prvič vpišejo v šolo. Poleg tega pa mora zelo dobro poznati vse storitve, ki jih šola ponuja, da sploh lahko odpravlja kakšne napake in pomaga učiteljem, učencem in staršem pri uporabi.

(Skupno 20 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost