5. AK: Videoposnetek (v tehniki stop motion)

Za temo videoposnetka v stop motion tehniki sem si izbral počitnice. Cilj je, da ob gledanju videoposnetka učenci sestavijo zgodbo in jo nadaljujejo po svoje v pisni obliki in/ali s svojim videoposnetkom.

Sestavil sem zgodbo, kjer deček v prelepem sončnem dnevu pljuje po morju z jadrnico, skoči v vodo in se igra z žogo. Nakar v daljavi vidi morskega psa in pobegne proti ladji. Ravno za las je ušel morskemu psu, vendar s seboj ni mogel vzeti žoge. Žogo je pokončal morski pes. Deček se odloči in odpljuje nazaj, morski pes pa nadaljuje svojo pot.

Pripravil sem risalni list, kolaž papir, lepilo, škarje, svinčnik, barvice. Iz kolaž papirja sem izdelal ladjo, dečka, morje, žogo, črke, narisal sonce na risalni list. Vsako stvar sem posebej postavil na risalni list ter fotografiral, premaknil in spet fotografiral,… .Posnetke sem zajel s pomočjo pametnega telefona s ptičje perspektive. Izdelal sem 165 fotografij, ki sem jih uredil in združil v posnetek s pomočjo programa Shortcut. Dodal sem tudi glasbeno podlago, katero sem pridobil iz spletne strani Freesound.

počitnice by trnik’s is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

(Skupno 18 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost