PN4: Spletno učno gradivo in formativno preverjanje znanja

Za 4. projektno nalogo sem si izbrala temo avtorske pravice. Tema je primerna za obravnavo v drugi triadi osnovne šole pri Neobveznem izbirnem predmetu Računalništvo.

Učenec:

  • uporablja glavne storitve računalniških omrežij (e-pošta, splet idr.),
  • poišče vsebine na spletu in presodi njihovo relevantnost,
  • uporablja različne in napredne iskalne tehnike na spletu,
  • pozna in uporablja pravila omrežnega bontona (netetika) – razume in upošteva avtorske pravice
  • pozna in uporablja licence Creative Commons

Nalogo sem realizirala z uporabo OneNote kot interaktivni učbenik in kvizom v Quizizz za preverjanje znanja.

Aplikacija OneNote je povezana s svojim namenom in je primerna za učence. Ponuja nekaj prilagodljivosti, ki omogoča spreminjanje vsebine in nastavitev v skladu s potrebami učencev. Učenci lahko prejmejo specifično individualno informacijo preko komentarjev (odvisno od nastavitev). Aplikacija spodbuja uporabo višjih miselnih procesov, vključno z ustvarjanjem, evalvacijo in analizo. Učenci lahko samostojno zaženejo in uporabijo aplikacijo. Rezultati oz. izdelki učencev so shranjeni v aplikaciji, učitelj jih lahko izvozi.

Storitev Quizizz je povezana s svojim namenom in je primerna za učence. Ponuja omejeno prilagodljivost in zmožnost prilagajanja vsebine in nastavitev v skladu s potrebami učencev. Učenci lahko prejmejo specifično individualno informacijo (razlago pravilnih / nepravilnih odgovorov). Aplikacija večinoma omogoča uporabo manj zahtevnih miselnih procesov, kot sta razumevanje in pomnenje. Učenci lahko samostojno zaženejo in uporabijo aplikacijo – asinhrono reševanje kviza. Rezultati oz. izdelki učencev so shranjeni v aplikaciji, učitelj jih lahko izvozi.

This work by Mia Zala Smrečnik is licensed under CC BY-NC 4.0.

(Skupno 34 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost