AK8: E-šolstvo

V storitvi Lo.Polis sem testirala module Dnevnik (dodajanje ur, ocen in domačih nalog), Redovalnica (napovedovanje ocenjevanja), Oddelek (dodajanje predmetov k učencem in učencev k predmetom) in Načrtovanje dela (razpored snovi in dodajanje sklopov / ciljev). Uporabniški vmesnik storitve se mi je zdel dokaj učinkovit in jasen za uporabo. Sprva sem se malce lovila, a sem se nato dokaj hitro znašla. Moduli so logično razporejeni in vsebine le teh se ne prepletajo.

Preiskusila sem tudi module eDnevnik (dodajanje učne ure, snovi, domače naloge, pohvale, dneva dejavnosti in vpis manjkajočih učencev), eRedovalnica (dodajanje ocen, ocenjevanj znanja in dostop do podatkov) in Letna priprava (dodajanje vpisa za učno uro) v storitvi eAsistent. Storitev ima jasen uporabniški vmesnik. Kljub več podatkom (podatki o učni uri) prikazanih na enkrat, npr. pri vnašanju učne snovi, je bilo še vseeno razumljivo in jasno.

Obe storitvi imata preprost uporabniški vmesnik, kar olajša učiteljem delo pri vnašanju podatkov. Moduli so pri obeh logično razporejeni in jasno ločeni. Čeprav se mi zdi vpisovanje podatkov v eAsistenta kompleksnejše in zamudnejše, vidim prednost v večjem razponu storitev, ki jih eAsistent ponuja. Kar pa ne pomeni, da je ponudba Lo.Polisovih modulov preozka. Vseeno pa menim, da je moje mnenje preveč osnovano na predhodnih izkušnjah, saj sem med svojim šolanjem bila bolj vajena eAsistenta.

(Skupno 18 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost