PROJEKTNA NALOGA 4: SPLETNO UČNO GRADIVO IN INFORMATIVNO PZ

Za vsebinski sklop sem si izbrala izdelavo enostavne spletne strani, ki je namenjen učencem tretje triade pri izbirnem predmetu Računalništvo.

Spletno učno gradivo in kviz za preverjanje znanja se nahaja na: Izdelava spletne strani.

Učni cilji:

Učenci:

  • Izdelajo enostavno spletno stran
  • Objavijo spletno stran na omrežje inetrnet
  • Razumejo HTML in CSS kodo

Za interaktivni učbenik sem si izbrala Arnes splet. Aplikacijo sem si izbrala, ker lahko z njo hitro in enostavno izdelamo spletno stran, lahko jo uredimo po straneh. Ker Arnes splet deluje s pomočjo WordPressa je primeren tudi za ljudi, ki niso tako vešči v programiranju. Učenci lahko sami zaženejo aplikacijo in se vanjo vpišejo z AAI prijavo. Aplikacija je povezana je s potrebami in namenom učencev. Spletišče je tudi brezplačno in se da izvoziti in uvoziti vsebine, do njega lahko dostopajo vsi.

Za preverjanje znanja sem si izbrala H5P. Izbrala sem si jo, ker jo lahko vključiš znotraj spletne strani in ponuja veliko različnih vrst vprašanj. Ko učenci odgovorijo na vprašanje dobijo takojšno povratno informacijo, menim, da to lahko učence pri sprotnem delu še bolj motivira in jih spodbuja. Je odlična aplikacija tako za učence kot za učitelje in je enostavna za uporabo.

Viri

Projektna naloga 4 © 2021 by  Tia Vrhovec is licensed under CC BY-NC-SA 4.0 

(Skupno 31 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost