E-šolstvo

Z izvedenimi aktivnostmi smo testirali kako se uporablja eAsistent in Lo.Polis in na kakšen način ju vidijo in uporabljajo učitelji. Med seboj sta si zelo podobna, vseeno pa imata nekaj različnosti.

Testirali smo različne module, kot so npr. eDnevnik, eRedovalnica, Razrednik, Letna priprava, Komunikacija in Spletna učilnica v eAsistentu, oziroma Dnevnik, Redovalnica, Oddelek in Načrtovanje dela v Lo.Polisu. S pomočjo modulov se je lažje orientirati na strani.

Tako eAsistent kot Lo.Polis imata modul dnevnik, v katerem se ureja učne ure, učne snovi, manjkajoče učence, dogodke in dodaja domače naloge. Oba imata tudi redovalnico, kjer se ureja ocene, napovedana ocenjevanja znanja. Ostali moduli pa se med seboj razlikujejo.

eAsistent ima zelo veliko možnosti izbire modulov ob strani. Ker so poleg tega moduli prikazani samo z ikonami, je pri prvi izkušnji z učiteljskega zornega kota malo moteče, da moraš vsakič z miško odkriti še ime modulov. Lo.Polis ima manj možnosti, ob vsaki ikoni je tudi ime, kar je enostavneje na začetku. Zdi se mi, da z obema lahko pregledno urejaš učne ure in slediš napredku svojega razreda. Kar se tiče barvnih shem, mi je bolj všeč Lo.Polis, saj ima enotno barvno shemo v nežnih barvah, pri eAsistentu pa imam občutek, da je vsaka barva izbrana naključno.

Obe storitvi sta enostavni za uporabo, hitro najdeš karkoli potrebuješ. Poleg tega pa mislim, da sta obe po videzu simpatični in pregledni.

Prej sem že poznala eAsistent, kot učenka in dijakinja, Lo.Polisa pa še ne. Morda sem se naveličala eAsistenta in mi je zato bolj všeč Lo.Polis, mogoče pa mi je bolj všeč zato, ker ga prej sploh še nisem poznala. Zdi se mi, da je bolj prijeten, saj nimam dodatnih osenčenih predelov, kot je to pri drugi storitvi. Drugače pa se v obeh zelo dobro znajdem in sta mi tudi obe storitvi všeč.

(Skupno 8 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost