KV 8: E-šolstvo

Pri tej aktivnosti sem testirala storitvi eAsistent in Lo.Polis.

Namen

V obeh storitvah sem testirala različne namene uporabe. V obeh storitvah sem dodala novo učno uro ter dogodek na urnik, označila manjkajoče učence, v eAsistentu sem oddala grajo in pohvalo določenim učencem, dodala sem tudi domače naloge in ocene.

eAsistent in Lo.Polis sta razdeljena na poglavja dnevnik (dodajanje ur, učne snovi, manjkajoči učenci, vpis domače naloge), redovalnica (vpis ocen, dodajanje ocenjevanja znanja), letna priprava (opisi učnih ur) in oddelek (učenci v določenem razredu).

Primerjava Lo.Polis in eAsistent

Easistent ima več modulov kot Lo.Polis, kar omogoča lažji dostop do nekaterih funkcij, vendar to lahko povzroči nekoliko zmede. Obe storitvi imata večinoma zelo podobne module, le izgled je nekoliko drugačen. Obe storitvi imata nekaj prednosti in slabosti, ampak sta si zelo podobni.

Lo.Polis

Ima modula za dnevnik in redovalnico. Za dodajanje ure ima učitelj lažjo pot v Lo.Polisu, saj je krajša-en zavihek, na katerem je obrazec, v katerega se vpiše vse potrebne podatke. V stranskem meniju ima 9 možnosti. Redovalnica je zelo podobna kot v eAsistentu, postopek dodajanja ocenjevanj in ocen je praktično enak.

eAsistent

Ima modula za dnevnik in redovalnico. Za dodajanje ure mora učitelj poiskati na meniju ob strani, kar je malenkost daljše kot v Lo.Polisu. Vendar je uporabno, saj lahko hkrati še kaj doda, zapiše manjkajoče. V stranskem meniju ima 18 možnosti. Redovalnica je zelo podobna kot v Lo.Polisu, postopek dodajanja ocenjevanj in ocen je praktično enak. Za razliko od Lo.Polisa ima možnost oddaj pohvale in izboljšave. Pohvale se posreduje tudi staršem učenca, izboljšave pa prejme razrednik učenca, ki se naknadno odloči ali jo bo naprej posredoval staršem.

Mnenje

Ker sem v srednji šoli kot učenka uporabljala eAsistenta, sem nanj bolj navajena in mi je verjetno zato bolj všeč. Oba se mi zdita zelo dobri in uporabni storitvi, imata dobre funkcije in sta lepo pregledni. Sama bi raje uporabljala eAsistenta, saj kot že prej omenjeno sem nanj bolj navajena ter zato verjetno bolj pristranska. Se mi pa zdi izgled eAsistenta nekoliko privlačnejši.

(Skupno 8 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost