KV8: E-šolstvo

Testiranje

Za zadnjo aktivnost smo testirali okolji e-Asistent in lo.Polis, ki sta orodji, s katerima si učitelji pomagajo pri vzgoji in izobraževanju.

Pri obeh smo testirali modul eDnevnik oziroma Dnevnik. Namen tega modula je bilo ročno dodajanje učne ure, dodajanje učne snovi v uro, označevanje manjkajočih učencev, dodajanje domače naloge, dodajanje pohvale ter potrebne izboljšanje ter dodajanje dogodka (dan dejavnosti), pri katerem smo določili še število ur, udeležene učence, učitelje ter doprinos ur učiteljem.

Testirali smo tudi modul eRedovalnica oz. Redovalnica. V okolju e-Asistent smo dodali oceno učencu v vsako ocenjevalno obdobje, si ogledali profil učenca ter v obeh okolij dodali napovedano ocenjevanje znanja.

V modulu Letna priprava v okolju e-Asistent smo dodali vpis za učno uro. V modulu Oddelek v okolju lo.Polis smo učencu dodali en predmet ter enemu predmetu dodali nekaj učencev. Na koncu smo v modulu Načrtovanje dela (tudi lo.Polis) dodali podatke za eno učno uro in dodali učni sklop ter cilje tega sklopa.

V e-Asistentu nam je bilo omogočeno preizkusiti še nekaj modulov, kot so modul Razrednik, Komunikacija in Spletna učilnica.

Primerjava

Moje osebno mnenje je, da je okolje e-Asistent uporabniku bolj prijazno, saj se v njem lažje znajdeš kot v okolju lo.Polis. Nekateri moduli, kot je na primer Dnevnik, sta precej podobna v obeh ravno tako pa tudi modul Redovalnica. Na podlagi navodil sem se hitro znašla v obeh okolij, vendar bi se brez navodil lažje znašla v okolju e-Asistent, saj se mi zdi bolj pregleden. Prednost e-Asistenta je tudi ta, da smo ga uporabljali že v osnovni ter srednji šoli ter nam je posledično ljubši, saj nam je znan.

Intuitivnost

Kot sem že zgoraj omenila, mi zaradi navodil raziskovanje obeh okolij ni povzročalo večjih težav, vendar se mi vseeno zdi, da bi brez navodil lažje uporabljala okolje e-Asistent, saj se mi zdi preglednejši.

Modula eRedovalnica ter Redovalnica sta se mi zdela precej intuitivna ravno tako tudi eDnevnik ter Dnevnik, saj sem se v njih hitro znašla.

Mnenje

Glede na funkcije, ki jih okolji prineseta sta si zelo podobni, razlika je predvsem o preglednosti, podobi ter številu klikov, ki jih potrebujemo, da pridemo do določene storitve. Zaradi prijaznosti uporabniku, bi sama raje uporabljala e-Asistent, ampak je to zgolj stvar navade. Veliko šol uporablja tudi okolje lo.Polis in verjetno v njem vidijo prednosti pred e-Asistentom. Velika prednost e-Asistenta je tudi ta, da je vizualno privlačnejši, saj je modernejši in barvitejši.

e-šolstvo © 2022 by Tina Semič is licensed under CC BY-NC 4.0

(Skupno 22 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost