PN4: SPLETNO UČNO GRADIVO IN FORMATIVNO PZ

Za tematski sklop sem izbrala multimedijo, ki jo učenci jemljejo v tretji triadi osnovne šole pri izbirnem predmetu Računalništvo. Spletno učno gradivo je narejeno v Google za učitelje. Preverjanje znanja pa bo potekalo v H5P.

Operativni učni cilji:

  • Predstaviti informacijo z več mediji
  • Izdelati preprosto računalniško predstavitev informacije
  • Uporabiti slikovne, zvočne in druge podatke iz omrežja internet, jih ovrednotiti, dopolniti in vključiti v svojo predstavitev

Delo z Google za učitelje:

Storitev Google učilnice je povezana s svojim namenom in je primerna za učence osnovne šole. Omogoča prilagajanje in spreminjanje vsebine v skladu s potrebami učencev. V storitvi so lahko rezultati oz. izdelki učencev shranjeni. Učenci lahko storitev samostojno zaženejo in jo uporabljajo. Učencem lahko na podlagi njihovih izdelkov pošljemo povratno informacijo, ki jo bo videl le učenec sam. Poleg tega omogoča tudi učenje na daljavo. Edina slaba stran je, da za uporabo te storitve ni posebnih navodil za učence. Vseeno se mi zdi, da je dovolj pregledno in storitev ni pretežka za uporabo. Storitev vsebuje vse, kar učitelj potrebuje. Torej učitelj lahko objavlja projekte oz. izdelke, katere lahko učenci vidijo, vsebuje redovalnico, v katero lahko vpisuje ocene učencev. Poleg tega se lahko z učenci pogovarja, delite obvestila, objavljate naloge ter odgovarjate na vprašanja učencev.

Delo s H5P:

Učenci lahko orodje H5P zaženejo samostojno in jo tudi uporabljajo. Spodbuja uporabo višjih miselnih procesov kot je ustvarjanje. Pozitivno pri uporabi je, da so posamezni koraki predstavljeni, torej, kaj narediti pri vsakem koraku. Na voljo so tudi dodatna navodila in pomoč. Orodje omogoča aktivnosti za doseganje ciljev in razvijanja zmožnosti v skladu z učnim načrtom. Učenci dobijo takojšnjo povratno informacijo. Orodje omogoča tudi učenje na daljavo, lahko se učimo preko videov, ki so posneti in vključujejo dodatne aktivnosti, kot so na primer kvizi in vprašanja. Po mojem mnenju uporaba ni tako zapletena, predvsem zato ker so na voljo navodila pri korakih. Dobra stvar tega orodja je tudi, da je brezplačno in jo lahko uporabljajo vsi učenci ali učitelji. Slaba stvar je, da je spletna stran tega orodja v angleščini in ni na voljo v slovenskem jeziku.

Prilaga še povezavi za Google za učitelje in H5P:

Google za učitelje: https://classroom.google.com

H5P: https://h5p.org/

Viri:

This work © 2022 by Neva Kumalič is licensed under CC BY-NC 4.0

(Skupno 62 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost