E-ŠOLSTVO

Kaj ste testirali?

Pri tej aktivnosti smo testirali dve okolji, in sicer Lo.Polis in eAsistent. Ta orodja nam pomagajo pri načrtovanju in vodenju evidenc. Načrtujemo lahko urnik, obvestila ter različne informacije. Vodimo pa lahko ocene, izostanke in prijave.

Testiranje v Lo.Polisu: Dodajanje učne ure na urnik, dodajanje ocen in domačih nalog, razvrščanje učencev k določenim predmetom, dodajanje opomnikov ter urejanje profilov učencev.

Testiranje v eAsistentu: Dodajanje učnih ur, pisanje povzetkov učnih ur, vnašanje učnih ur v urnik, vpisovanje manjkajočih učencev, dodajanje domačih nalog, pisanje pohal ter izboljšanj učencev, pisanje letne priprave in vpisovanje ocen.

Namen modula, ki ga testirate?

DNEVNIK: dodajanje učnih ur, dodajanje snovi v učne ure, vpis izostankov manjkajočih učencev in dodajanje domačih nalog. Tudi možnost pisanja pohval in pripomb.

REDOVALNICA: vpisovanje ocen (ustne in pisne). Dodajanje ocenjevanj znanja.

LETNA PRIPRAVA: vpisovanje opisov in načrtovanja učnih ur, ki jih bomo izvedli v tekočem šolskem letu.

ODDELEK: učencem dodamo nek predmet.

Primerjava med storitvama e-Asistent in Lo.Polis na osnovi prve izkušnje z uporabniškim vmesnikom. Intuitivnost uporabljenega modula.

Po prvi izkušnji mi osebno bolj ustreza Lo.Polis in zato sem se v njem tudi lažje znašla kot v e-Asistentu. S tem mislim predvsem na barvo, dizajn, ikone in podobno.

Pri e-Asistentu je več modulov, kar mi je povzročilo precej zmede. Zato mislim, da je Lo.Polis bolj obvladljiv in ga je lažje osvojiti. Drugače na splošno ni prevelikih razlika med tema dvema okoljema. Če obe orodji uporabljamo dovolj dolgo, sta si zagotovo zelo podobna.

Osebno mnenje:

Po mojem mnenju sta obe orodji zelo kvalitetni. V obeh se da dobro načrtovati različne stvari. Tako Lo.Polis kot tudi e-Asistent sta zelo pregledna in dokaj enostavna za uporabo, s tem mislim predvsem na začetnike, ki se s takimi orodji srečujejo prvič.

Aktivnost se mi je zdela zelo zanimiva, saj sem se s temi stvarmi srečala prvič. Zagotovo bom ta orodja srečevala v prihodnosti, tako da je super, da sem ju lahko podrobneje spoznala.

This work © 2022 by Neva Kumalič is licensed under CC BY 4.0

(Skupno 20 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost