MULTIMEDIJA IN ROID

Letak za ROM

Letak ROM © 2023 by GZ is licensed under CC BY-NC-SA 4.0 

ROID ali računalnikar organizator informacijskih dejavnosti je učitelj, ki drugim učiteljem svetuje in pomagati pri uporabi IKT ter jih občasno obvešča o novostih in spremembah. ROID je strokovnjak za računalništvo, ki organizira, koordinira in vodi informacijsko dejavnost na šoli s pomočjo računalniške tehnologije, nosilec in načrtovalec uporabe informacijsko-komunikacijske tehnologije v šoli.

ROID mora poznati operacijske sisteme, strojno in programsko opremo… Znati mora prav tako osnove grafike in grafičnega oblikovanja, kar je pomembno pri multimediji. ROID je lahko zadolžen tudi za šolsko spletno stran in objavljanje slik in drugega na splet s strani šole, fotografije na šolskih dogodkih ipd.

Moje mnenje glede ROIDa je, da se na prvi pogled njegovo delo zdi lahko, ampak po pregledu dejanskega znanja in zadolžitev, ki jih ima na ROID na šoli temu ni tako. Poleg zadolžitev, ki jih mora ROID opraviti se velikokrat zraven da še zadolžitve, ki niso nujno njegovo delo. Pomembno je tudi, da se mora ROID vedno na novo izobraževati, saj njegovo znanje temelji na vselej spreminjajočem se področju računalništva.

(Skupno 43 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost