KV8: E-ŠOLSTVO

V sklopu aktivnosti KV8 sem testirala storitvi eAsistent in Lo.Polis.

eAsistent

Pri storitvi eAsistent sem testirala module eDnevnik, eRedovalnica, Razrednik, Letna priprava in Komunikacija. V modulu eDnevnik lahko na urnik dodajamo nove učne ure ali dneve dejavnosti. V sklopu učne ure lahko na urniku izberemo učno uro, določimo snov, ki jo bomo obravnavali tisto uro, določimo manjkajoče učence in domačo nalogo ter izbranim učencem napišemo pohvalo, komentar ali izboljšavo. Modul eRedovalnica nam omogoča vpisovanje ocen in napovedovanje ocenjevanj znanj. V tem modulu lahko tudi pregledamo podatke o posameznem učencu (ocene, odsotnosti, domače naloge, kontaktne podatke, …). Naslednji modul, ki sem ga testirala je bil modul Razrednik, v katerem je mogoče upravljati z različnimi aktivnostmi, ki jih počnejo razredniki (dodajanje rediteljev, interesnih dejavnosti, pregled podatkov učencev, …). Testirala sem tudi modul Letna priprava. Namen tega modula je dodajanje letne priprave za predmet, ki ga poučujemo (letno pripravo lahko tudi uvozimo iz predloge, ki je na voljo v tem modulu). Preizkusila sem tudi modul Komunikacija. Primarna funkcija tega modula je komuniciranje učitelja s starši in ostalimi učitelji. Poleg tega je mogoče dodati tudi Kanal ali oglasno desko. Obstaja tudi modul Spletna učilnica, ki pa je nisem natančno testirala.

Lo.Polis

Pri storitvi Lo.Polis sem testirala module Dnevnik, Redovalnica, Oddelek in Načrtovanje dela. V modulu Dnevnik je mogoče tako kot pri eAsistentu dodajati uro in določiti učno snov, manjkajoče učence, domače naloge. Mogoče je tudi direktno dostopati do redovalnice razreda in vpisovati ocene. V modulu Redovalnica je poleg vpisovanja ocen mogoče še vpisati napovedana ocenjevanja znanja. Modul Oddelek je namenjen pregledu ur (odsotnosti, pohvale, graje), pregledu domačih nalog, pregledu podatkov vseh učencev in njihovih staršev (v sklopu tega lahko učencem dodamo predmete ali interesne dejavnosti,…). Poleg tega je omogočeno tudi dodajanje rediteljev in dežurnih učencev glede na posamezen razred. Namen modula Načrtovanje dela pa je dodajanje podatkov za posamezne učne ure ali pa za dodajanje učnih sklopov in ciljev teh sklopov.

Sama sem se bolj znašla pri eAsistentu, najbrž zato ker sem ga kot dijakinja uporabljala že v srednji šoli. Omogoča več modulov, npr. Spletno učilnico, ki je v zadnjem času zelo uporabna. Zdi se mi, da je to poglavitna prednost eAsistenta pred Lo.Polisom. Pri slednjem je sicer manj modulov in je za to malenkost bolj pregleden, vendar za dostop do določene funkcije potrebuješ več klikov. Kar se meni zdi pomembno je še, da se pri eAsistentu ne odpirajo nove strani, kadar želimo npr. vpisati novo oceno, ampak se nam na isti strani odpre dodatno okno, Lo.Polis pa te možnosti ne omogoča, vedno odpre novo stran.

Obe storitvi sta glede možnosti, funkcionalnosti in intuitivnosti izjemno podobni. Tako pri eAsistentu kot Lo.Polisu je nekaj prednosti in slabosti, vendar je meni osebno eAsistent bolj priročen, predvsem zaradi Spletne učilnice in izgleda. Drugače pa sta oba primerna za uporabo, saj oba omogočata takšne storitve, ki so potrebne za delovanje e-dnevnikov. Menim, da bi se učitelji po nekaj dneh rabe znašli v obeh.

AKTIVNOST KV8: E-ŠOLSTVO © 2022 by MA is licensed under CC BY-SA 4.0

(Skupno 22 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost