Projektna naloga 4: Spletno učno gradivo in formativno PZ

Tematski sklop

Kot tematski sklop sem si izbral kot cilj izdelati enostavno spletno stran, saj tudi sam se že vrsto let ukvarjam z izdelavo spletnih strani in se mi zdi pomembno, zelo uporabno in hkrati zabavno, če to tudi otroci znajo. Poudarek ne bi bil na orodjih (npr. WordPress, Joomla, ipd) ampak na HTML5 kodi in značkah, ki so ključne pri izdelavi spletne strani. Učni sklop bi obravnavali v 8. oz 9. razredu pri predmetu Računalištvo – “Računalniška omrežja”.

Učni cilji

  • izdelati enostavno spletno stran

Predstavitev teme in nalog, ter aktivnosti

Tema bi bila predstavitev HTML5 osnovnih značk in njihova uporaba, za izdelavo enostavne spletne strani. Za interaktivno predstavitev značk, bi učenci uporabljali JSFiddle, ki je online IDE storitev, za testiranje HTML kode in drugih elementov, ki se uporabljajo pri izdelavi spletne strani (CSS, JS), kjer bi učenci lahko testirali “v živo”, kako se uporabljajo značke. Z učenci bi pogledali osnovne značke kot so: html, head, body, h1, h2, itn., img, p, br, a, ipd.
Učenci bi vse naloge in povezave na JSFiddle, dobili v spletnem učbeniku napisanem v Microsoft Office OneNote, preverjanje znanja pa bi oddali preko Microsoftovih obrazcov.

Viri

Krajnc, R. (2013) Neobvezni izbirni predmet: Računalništvo. Učni načrt. Ljubljana: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Zavod RS za šolstvo. Pridobljeno 30.8.2020: https://www.gov.si/assets/ministrstva/MIZS/Dokumenti/Osnovna-sola/Ucni-nacrti/izbirni/3-letni-lahko-krajsi/Racunalnistvo_izbirni.pdf

W3 Schools. Pridobljeno dne: 30.8.2020: https://www.w3schools.com/

Licenca

Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna

(Skupno 47 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost