KV8: E-ŠOLSTVO

Testirala sem e-Asistent in Lo.Polis. V eAsistentu sem si ogledala module eDnevnik, eRedovalnica, letna priprava in komunikacija, v Lo.Polisu pa Dnevnik, Redovalnica, Oddelek in Načrtovanje dela.

E-Asistent in Lo.polis vsebujeta zelo sorodne module. eDnevnik pri eAsistentu in Dnevnik pri Lo.Polisu sta namenjena evidenci učnih ur, vpisovanju vsebine ur, manjkajočih učencev,… Modula eRedovalnica in Redovalnica služita vpisovanju ocen, domačih nalog, pohval in potrebnih izboljšav.  V modulih Letna priprava in Načrt dela lahko učitelji načrtujejo delo po urah. Komunikacija v eAsistentu je namenjena konunikaciji med učitelji, z učenci in s starši.

Po mojem mnenju je uporaba eAsistenta preprostejša, sam uporabniški vmesnik je zelo prijazen uporabniku in ponuja več modulov ter na enem mestu vključuje res vse od redovalnice, dnevnika, do spletne učilnice. Sklepam , da se z mano strinjajo tudi ostali, saj večina šol uporablja eAsistenta.

Z uvedbo E-šolstva je postalo pisanje dnevnikov in vodenje evidence preprostejše. Učitelji lahko delo nadaljujejo tudi doma, starši pa lahko ocene in dejavnosti učencev sproti spremljajo in so o vsem takoj obveščeni.

Sama bi se na podlagi testiranja in predhodnih izkušenj iz časa šolanja v srednji šoli odločila za uporabo eAsistenta. E-Asistent je bolj dodelan, sodobnejši in ga stalno dopolnjuje ter posodabljajo.

To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna.

(Skupno 18 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost