8. AK: E-ŠOLSTVO

Testirala sem e-Asistent in Lo.Polis. V e-Asistentu sem si ogledala module eDnevnik, eRedovalnica in letna priprava, v Lo.Polisu pa module Dnevnik, Redovalnica, oddelek in načtovanje dela. Preizkusila sem ročno vpisati učno uro in ustvariti dogodek, vpisovala sem manjkajoče učence, domače naloge, pohvale in kritike učencev, vpisala sem tudi vsebine predmeta in dan ocenjevanja. Različnim učencem sem vpisala ocene, domače naloge, dodala sem jim nov predmet. Namen vsega tega je bil spoznati okolja, da se bomo lažje znašli v šoli pri opravljanju teh programov. Kot ROID bomo verjetno morali pomagati tudi drugim učiteljem in ju moramo zato res dobro poznati. Lahko smo preizkušali različne module in spoznali njihov vmesnik.

E-Asistent in Lo.Polis imata oba modula za dnevnik in redovalnico. Za dodajanje ure lahko pri obeh hitro najdeš kje jo lahko dodaš, a ima Lo.Polis samo en zavihek, na katerem izpolniš vse potrebne podatke, v e-Asistentu pa moraš iskati po meniju ob strani, da vse izpolniš. Ker vsebuje meni ob strani lahko hitreje vidiš, kaj si izpolnil, kaj lahko še dodaš, zapišeš manjkajoče in imaš to vse na enem mestu, kar je pa po drugi strani tudi boljše in naredi stran bolj pregledno. Obadva imata podobne redovalnice, podoben postopek dodajanja ocenjevanja znanja in ocen.

E-Asistent mi je lepši, saj ima bolj izrazite barve in zato lahko hitreje najdeš iskano, saj ti prej pade v oči kot pa v Lo.Polisu, ki ima pastelne barve. Ravno zaradi barv mi je E-Asistent boljši, menim, da se prej znajdeš na strani, čeprav sta mi oba zelo podobna. Je bolj modern in te pritegne. Menim, da sta oba dovolj preprosta, da se lahko vsak hitro znajde in poišče iskano. Sama bi rajši uporabljala e-Asistenta, saj se mi je bila izkušnja z njim bolj prijetna, barve v e-Asistentu so me naredile bolj suvereno po raziskovanju spletne strani.

(Skupno 12 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost