E-ŠOLSTVO

E-ASISTENT

V e-Asistentu sem najprej potrebovala nekaj časa, da sem se znašla. Veliko je klikanja in ogromno kategorij in podkategorij, kjer se je potrebno znajti. Zdi se mi, da nihče ne uporablja vseh kategorij, saj jih je čisto preveč. Morda je malo zmede zato, ker imamo dostop kot vse funkcije šole in ne le kot učitelji (kot v LoPolisu).

V urnik se da lepo vnašati nove ure, govorilne ure in tudi dogodke interesnih dejavnosti. Vendar šele po tem, ko ga najdeš na ustreznem mestu (več povezav je namreč do urnika in samo na eni se ga da urediti).

Za vnašanje ocen nisem imela dovolj potrpljenja, da bi našla kje se to sploh naredi.

Možnost dodajanja domače naloge obstaja, vendar pa ne vem točno kako to poteka.

LOPOLIS

Pri LoPolisu sem se kar hitro znašla med kategorijami. Vsaka je natančno določena in točno veš, kaj se bo prikazalo, če na določeno klikneš. Zato se mi zdi, da je veliko bolj pregleden kot e-Asistent.

V urnik se da vnašati ure in dogodke, nastaviti nadomeščanje, odpadlo uro.

Ocene se da vnašati in komentirati ter nastaviti za kaj je katera ocena. Všeč mi je, da se glede na podlago ocene ocena pobarva in tudi različna velikost za popravljeno (izboljšano) oceno.

Možnosti za dodajanje domače naloge nisem našla.

PRIMERJAVA

LoPolis mi je veliko bolj všeč zaradi enostavnosti, konkretnosti. Kar klikneš se ti odpre in lahko vse lepo vnašaš in urejaš, medtem ko se pri e-Asistentu najprej izgubiš, potem pa še ne veš kaj klikniti, saj je preveč podkategorij in ne veš kje najti določene stvari.

(Skupno 39 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost