E-šolstvo

Testirala sem LoPolis in e-Asistenta in sicer modul za dodajanje ur in dogodkov, modul za dodajanje ocen ter modul za vpis domače naloge.

Namen testiranih modulov

Namen modula za dodajanje ur in dogodkov je, da učenci lahko pogledajo urnik in točno vedo, katere predmete imajo tisti dan ali dodatne dogodke, ter do kdaj časovno se bodo odvijali. Tako so tako učenci kot starši vnaprej obveščeni o trajanju in poteku pouka ter dogodkov na šoli. Tako si lažje organizirajo dan, prevoze otrok v šolo, na dogodke itd. Modul za vpis ocen služi tako učiteljem pri delanju statistike, kot učencem in staršem, da lahko sledijo ocenam in uspehu. Modul za vpis domačih nalog pa učence opomni na domačo nalogo, da ne pozabijo in tudi starši lahko vidijo povratno informacijo učitelja, ali je otrok opravil domačo nalogo ali ne.

Primerjava in lastno mnenje o storitvah e-Asistent in Lo.Polis

Lo.Polis in e-Asistent sta si zelo podobni storitvi, a so med njima tudi pomembne razlike za uporabnike. V e-Asistentu je potrebno več klikov za dodajanje dogodkov in ur v urnik, kot v Lo.Polisu, zato to lahko naredimo hitreje in tako je tudi enostavnejše v Lo.Polisu. Poleg komentarja in izbiro med pisno/ustno oceno, lahko  v e-Asistentu podamo oceno kot seminarsko nalogo, referat… Za domače naloge pa v Lo.polisu nisem našla modula, ki bi to omogočal, ampak ga ima le e-Asistent. Sicer pa se mi zdita obe storitvi hitro usvojljivi in zelo uporabni ter pregledni. Po mojem mnenju sta zelo uporabni za zapisovanje in sporočanje informacij staršem in učencem, ter tudi zato, da učitelji lahko vodijo statistiko in zapisnike. Od prej sem poznala že e-Asistenta, a zdaj sem spoznala, da je Lo.Polis boljši, saj je veliko hitrejši in bi se verjetno odločila za uporabo le tega. Zdi se mi zelo uporabno da lahko pomembne spremembe na urniku učenci vidijo že doma na telefonu ali računalniku in so tako o vseh dogodkih in spremembah hitro obveščeni. Včasih so se taka obvestila videla le na oglasni deski, v današnjem razvitek svetu, pa si lahko pomagamo z IKT. Moramo izkoristiti napredovanje tehnologije. Pomembno se mi zdi tudi, da učitelje usposobijo zadelo s temi storitvami, saj predvsem starejši to sami malo težje osvojijo, a je res đkoda, če ne uporabijo takih uporabnih storitev.

(Skupno 23 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost