Multimedija in ROID

Naslovnica šolske revije OŠ Šenčur.

 

Licenca Creative Commons
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Brez predelav 4.0 Mednarodna.

 

ROID na šoli skrbi za snemanje raznih prireditev, za organizacijo šolskih obvestil po radiju, njegova naloga je da organizira vse potrebno za snemanje, in prireditev tudi posname, veliko je odvisno od postavitve kamere, zato mora že v naprej zbrati veliko informacij, naprimer o številu ljudi, ki bodo v vlogi gledalcev, številu ljudi, ki morajo biti na posnetku,… Prav tako se mora osredotočiti tudi na zvok, da lahko po končanem snemanju vse skupaj »zapakira« v neko celoto. ROID je oseba na katero se obrnejo učitelji na šoli, ko potrebujejo kakšno pomoč s področja multimedije, ko potrebujejo informacije o delovanju fotoaparata, pomoč pri snemanju šolskega radijskega obvestila, in drugo.
Učitelj mora imeti pridobljena znanja s pedagoškega področja, da zna sodelavcem ter učencem na njim razumljiv način podati informacije.
Moje mnenje je, da je zelo pomembno, da ima oseba, ki dela kot ROID dokončano pedagoško izobrazbo, saj se mi zdi zelo pomembno, da zna na pravi način širiti informacije tako, da jih ciljna publika pravilno razume. Ob vsem tem se mi zdi, da ROID na šoli opravlja tudi druge naloge, je vzdrževalec strojne in programske opreme, torej potrebuje veliko znanja tudi na tem področju. Zato menim, da ROID potrebuje tudi znanja, ki mu jih da srednja računalniška šola oziroma Fakulteta za računalništvo – smer strojna oprema.

(Skupno 46 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost