Računalniška omrežja in ROID

OŠ Šenčur OŠ Livada OŠ Staneta Žagarja OŠ Davorina Jenka Cerklje OŠ Franceta Prešerna Kranj
spletna stran WordPress WordPress WordPress / WordPress
spletna učilnica zbornica za učitelje / / za učence in učitelje za učence in učitelje
oblačne storitve Office 365 za učence in učitelje / / / Oblak 365
knjižnica / WinKnj WinKnj / cobiss
sistemi za upravljanje VIZ eAsistent: jedilnik, odjava prehrane, urnik, spremembe urnika / Lo.Polis: jedilnik, odjava prehrane eAsistent: jedilnik, odjava prehrane, urnik, spremembe urnika eAsistent: urnik, spremembe urnika, jedilnik, odjava prehrane

REFLEKSIJA:

Katera znanja potrebuje ROID, da lahko skrbi za storitve?

Ker je ROID administrator računalniškega omrežja, skrbnik, postavljalec in vzdrževalec šolskih spletnih strani, mora imeti znanje iz HTML-ja, poznati mora eAisitent ali Lo.Polis, znati pa mora tudi uporabljati in urejati spletne učilnice.

S kom vse mora ROID sodelovati na šoli in na kakšen način?

ROID sodeluje z vodstvom šole in z drugimi učitelji, saj jih nauči, kako lahko npr. dodajajo datoteke na spletno učilnico in kako pravilno uporabljati eAsistenta. Sodeluje tudi z ostalimi zaposlenimi na šoli, npr. z zaposlenimi v kuhinji (starši odjavijo učenca od malice preko eAsistenta) in knjižnici (kako deluje spletna knjižnica) in pa tudi s starši in učenci, ko jim posreduje kakšna sporočila ali obvestila.

Kakšen je temeljni namen uporabe storitev?

Temeljni namen uporabe storitev je, da olajša sodelovanje oz. komuniciranje s starši, učiteljem, staršem in učencem pa omogoča tudi, da lahko hitro dostopajo do želenih podatkov in jih hitro najdejo, saj so zbrani na enem mestu.

Moje mnenje:

Mislim, da je zelo pomembno, da imajo učenci na šoli možnost uporabe teh storitev, saj tako lahko dostopajo do dodatne literature ali dodatnih vaj, ki jih objavi učitelj, omogoča pa tudi lažje in hitrejše sodelovanje in komuniciranje med učenci, učitelji in starši, kateri pa dobijo tudi vpogled v delo svojega otroka v šoli.

(Skupno 58 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost