KV8: E-ŠOLSTVO

ŠOLE:

narodnega heroja Maksa Pečarja: Svoja domena

Trnovo: eAsistent

Bežigrad: Lo.Polis

Mirana Jarca: Lo.Polis

Milana Šuštaršiča: Lo.Polis

Testirali smo uporabnost eAsistenta in Lo.polisa, sam izgled uporabniških vmesnikov, enostavnost uporabe in funkcionalnosti, ki so na voljo. Namen obeh je izboljšanje in pohitritev vpisovanja informacij o učencih – vpis ocen, manjkajočih učencev, domačih nalog, preverjanj znanja, ekskurzij itd.

Ugotovila sem, da sta si obe programski rešitvi zelo podobni v funkcijah in pa tudi izgledu. Po mojem mnenju ima Lo.Polis lažjo in bolj pregledno vpisovanje učnih ur in dogodkov kakor eAsistent. eAsistent pa ima po mojem mnenju bolj pregledno vpisovanje ocen v redovalnico.

Obeh sistemov se naučimo uporabljati zelo hitro, saj sta enostavna in intuitivna za uporabo – vse piše kje je kaj in kaj moraš narediti. Oba sistema imata koledarski pogled z urniki oddelkov in napisanimi dogodki (športni dnevi, ekskurzije), redovalnico, kar omogoča boljšo pripravo na pouk. Oba sistema omogočata tudi takojšnje posredovanje obvestil v e-mail sistem. Osebno bi se odločila za eAsistent, saj mi kot celota deluje bolj pregleden.

Mnenje

Najpomembnejša prednost uvedbe elektronskega sistema se mi zdi to, da je celotna baza podatkov o učencih na enem mestu in so osnova za vse funkcionalnosti sistema. Na tej osnovi se lahko nato zelo hitro, na primer – s kljukanjem – označi manjkajoče učence ali pa domače naloge. Podobno velja tudi za vnos ocen. Vpisane informacije so nato v elektronski obliki takoj dostopne vsem pooblaščenim uporabnikom.

Čeprav takšni sistemi nedvomno prinesejo velike prednosti, pa morajo biti v načrtovanju upoštevani tudi manj prijetni dogodki, kot so na primer okvare na infrastrukturi ali varnostni vdori in s tem povezane zlorabe informacij. Poleg samega načrtovanja, pa se morajo izvajati tudi vse storitve, ki varno delovanje zagotavljajo v celotni življenjski dobi uporabe sistema, kar pa bi morala biti osnovna naloga ROID-a.

(Skupno 21 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost