Moja prva spletna objava – moj najljubši šport

ROKOMET

Rokomet je moštveni šport, ki se igra z rokometni žogo. Vsako ekipo sestavlja do 16 igralcev, na enkrat jih je na igrišču do največ 7 ene ekipe. Cilj igre je zadeti več golov kot nasprotna ekipa. Zmaga tisto moštvo, ki po koncu igralnega časa zadane več golov. Tekma se igra v dveh polčasih, ki trajata 30 minut (»Rokomet«, 2021).

Rokometno igrišče je dolgo 40 m in široko 20 m. Na vsaki strani igrišča je gol, ki je velik 3 m x 2 m. vratarjev prostor od gola odmaknjen 6 m. 9 m od gola je črtkana črta, ki označuje prostor za izvajanje prostega meta, 7 m od gola pa je črta za izvajanje najstrožje kazni (Rokometna pravila, 2018).

Avtor: Stephan Brunker – Iz de.wikipedia v Zbirko.; licenca: CC BY-SA 3.0;
URL: https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=539357

Rokomet je ena izmed hitrejših in najbolj grobih moštvenih iger na svetu. Najbolj popularen je v Evropi in severni Afriki. V Evropi vsaki 2 leti organizirajo Evropsko prvenstvo.  Največkrat so evropski prvaki v rokometu postali rokometaši Švedske, Slovenska rokometna reprezentanca pa se lahko pohvali s srebrno medaljo iz domačega prvenstva 2004 (»Evropsko prvenstvo v rokometu«, 2022).

VIRI:

Moj najljubši šport © 2022 by MA is licensed under CC BY 4.0

(Skupno 17 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost