AKTIVNOST 1 : VIDEO MONTAŽA

Predstavil vam bom nekaj programov za montažo videov.

Prvi je HitFilm Express. Ta prosto dospotni program nam omogoča nekatere stvari, ki jih ostali  brezplačni programi ne podpirajo. Kot na primer podpora 4K videa, motion blur, keyfaming in veliko ostalih stvari. Ima pa tudi nekaj slabših strani kot so dodatna plačila za dodatke, ki si jih želite v samem programu ter , če želite lahko prenosite brezplačno aplikacijo. Ne stane vas ničesar razen, da o prenosu naredite spletno objavo. Program zahteva malo predznanja.

Drugi program je Apple IMovie. Ne smemo se samo osredotočitni na uporabnike, ki uporabljajo Windows sistem ali Linux. IMovie je najbolša odločitev za uporabnike Mac računalnikov. Prav tako kot že prej omenjeni program IMovie podpira 4k resolucijo, nima pa podporo urejanja videov, ki ovbsegajo vseh 360 stopinj. Program zahteva malo predznanja.

Zadnji, ki vma ga bom predstavil pa je Lightshot. Lightshot je program, ki ga podpira Windows sistem. Je brezplačen in zelo enostaven za uporabo. Zaradi prostodostopnosti se seveda ne mora primerjati z orajki kot so adobe premiere vendar je za začetnika to res pravo mesto.Učenec lahko na primer naredi stop motion animacijo.  Pri tem programu predznanje ni potrebno.

S temi programi, lahko učenci pri izbernem predmetu Multimedija začenjo njihovo animirano zgodbo.

 

(Skupno 50 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost