OBLIKOVANJE BESEDIL IN DELO S PODATKI, SODELOVANJE IN DELO V OBLAKU

Medpredmetno povezane učne ure (SLJ in UBE) na temo oblikovanja besedil. 

  • Tema naloge je popravljanje napak v html kodi, povezavo z SLJ sem si izbrala zato, ker je poleg sintaktičnih napak, tudi nekaj slovničnih napak na katere morajo biti učenci pozorni. Do naloge lahko dostopate preko te povezave. Nalogo bi umestila v računalništvo tretjega triletja (računalniška omrežja), torej 8. razred.
  • Operativni učni cilji učne ure: Z urejevalnikom besedil učenec dopolni besedilo in ga uredi, učenec je zmožen uporabiti osvojeno znanje v dani situaciji.
  • Metode in oblike dela: Individualno iskanje napak, metoda razlage, ki jo uporabimo na začetku za uvod, pojasnitev.
  • Opis aktivnosti in nalog za realizacijo učnih ciljev: Pred to aktivnostjo bi učencem predstavila kako deluje storitev Office 365. Word dokumenti so učencem 8. razreda že znani, znajo jih uporabljati in znajo urejati podatke v njih.
  • Orodja, aplikacije in viri, ki so potrebni za realizacijo: Učenci bi pri realizaciji uporabljali Microsoft Office Word, zapiske o HTML kodi. Glede na to da bi pred to nalogo učenci že obravnavali osnovno kodo HTML, bi si lahko pomagali tudi s programom Notepad, v katerem bi lažje odkrili napake. Za realizacijo pa je seveda pomemben tudi Office 365. Učenci bi ponovili svoja znanja na področju računalništva.
  • Za preverjanje znanja bi uporabila kviz v Kahoot-u.

Viri:
-https://www.w3schools.com/html/

-https://create.kahoot.it/

(Skupno 38 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost