E-portfelj

E-portfelj je zbirka dokazov o učenju.

Za namen e-portfelja bomo uporabili storitev Arnes Splet, ki jo vsem uporabnikom Univerze v Ljubljani nudi izobraževalna organizacija Arnes. Arnes splet danes uporablja tudi večina osnovnih šol.

Objavljanje in oblikovanje: vsi študenti objavljate svoje izdelke na skupnem spletnem mestu, ki ga postavimo ob začetku semestra. Pridružite se s svojo digitalno identiteto, zato mora biti le-ta ustrezno prevzeta. Pri objavljanju upoštevate pravila uvrščanja objav v ustrezne kategorije in ustrezno označevanje objav z značkami. Vse objave so javne. Za vso uporabljeno gradivo, ki ni vaše, morate ustrezno navesti in citirati avtorja. Pri tem morate upoštevati pravila avtorske zaščite virov in gradiv in licence, s katerimi avtorstvo ustrezno označite. Posluževali se bomo označevanja z uporabo licenc Creative Commons. Za dela in gradiva, ki so vaše avtorsko delo prav tako uporabite CC licence.

Objava postopkov kreiranja izdelka: Kjer je to zahtevano, se ocenjuje in vrednoti tudi postopek kreiranja izdelka. Pri objavi postopka lahko uporabite slike zaslona ali videoposnetek zaslona. Pri slikah je pomembno, da slike ustrezno obrežete in označite za boljšo nazornost postopka. Videoposnetek objavite javno in ga vključite v objavo na spletu.

Refleksija: Refleksija je namenjena kritičnemu vrednotenju vašega lastnega dela. Vse misli je potrebno argumentirati.

Oddaja e-portfelja v ocenjevanje: E-portfelj lahko gradite sproti ali naloge objavite ob zaključku vaj. Rok za objavo e-portfelja ter oddajo v ocenjevanje je datumsko enak izpitnim rokom, ki so razpisani v VIS-u. E-portfelj oddate v ocenjevanje preko obrazca, ki je dostopen v spletni učilnici.

Kriterij vrednotenja in ocenjevanja:

  • Ustreznost objave (kategorije, značke, povezave)
  • Vsebinska ustreznost (opis postopka, strokovnost vsebine, kompleknost vsebine in primernost izbire vsebine)
  • Upoštevanje in navajanje avtorstva ter licenc (besedila in večpredstavnih gradiv (slik, videov …))
  • Kvaliteta ter ustreznost obdelave slikovnega in / ali video gradiva
  • Refleksija (ustreznost, argumenti, poglobljenost)

Mentorica e-portfelja pri IKT za poučevanje računalništva: as. mag. Alenka Žerovnik

(Skupno 44 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost