PROJEKTNA NALOGA 4: SPLETNO UČNO GRADIVO IN FORMATIVNO PZ

Za četrto projektno nalogo sem si izbrala tematski sklop Urejanje besedil (natančneje pod temo Osnove informatike in računalništva), ki se obravnava v tretji triadi osnovnih šol pri izbirnem predmetu Računalništvo.

UČNI CILJI

  • razlikovati programsko in strojno opremo računalnika in opisati njune naloge,
  • našteti enote strojne opreme računalnika,
  • razložiti, zakaj uporabljamo določeno enoto strojne opreme.

V aplikaciji OneNote sem pripravila teoretično predstavitev teme na povezavi. Za formativno preverjanje znanja sem uporabila orodje Quizizz. Kviz je dostopen na povezavi.

VREDNOTENJE UPORABLJENIH ORODIJ

Aplikacija OneNote

Storitev je prosto dostopna. Učitelji lahko OneNote uporabijo za pripravo učnih načrtov v digitalnih zvezkih, po katerih je mogoče iskati, osebje za izobraževanje pa lahko ustvari knjižnico vsebine, ki jo je mogoče dati v skupno rabo. Ima vse funkcije, ki so potrebne, da učenci dosežejo učne cilje. Aplikacija ima visoko stopnjo prilagodljivosti, ki omogoča spreminjanje vsebine in nastavitev v skladu s potrebami učencev. Prav tako lahko učenci samostojno zaženejo in uporabijo aplikacijo. Učenci so motivirani za uporabo aplikacije. Rezultati oz. izdelki učencev so shranjeni v aplikaciji, učitelj jih lahko izvozi.

Aplikacija Quizizz

Je aplikacija namenjena ustvarjanju kvizov in preverjanju znanja. Osnovne funkcije so dostopne brezplačno. Gre za učno platformo, ki ponuja številna orodja, s katerimi lahko učilnica postane zabavna, interaktivna in zanimiva. Kot učitelj lahko ustvarjate učne ure, izvajate formativno ocenjevanje, dodeljujete domače naloge in na druge zanimive načine sodelujete z učenci.

Aplikacija je povezana s svojim namenom in je primerna za učence. Brezplačna verzija je prilagodljiva, v vprašanja lahko dodajamo slike, izberemo pa lahko med manjšim naborom vrste vprašanj kot so vprašanje z izbiro pravilnega odgovora, odprto vprašanje, vprašanje, kjer dopolnijo stavek ipd.

VIRI

Ministerstvo za izobraževanje, znanost in šport, zavod RS za šolstvo, Učni načrt računalništvo. Pridobljeno dne (19. 6. 2023) https://www.gov.si/assets/ministrstva/MIZS/Dokumenti/Osnovna-sola/Ucni-nacrti/izbirni/3-letni-lahko-krajsi/Racunalnistvo_izbirni.pdf

(Skupno 39 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost