Aktivnost KV8: E-šolstvo

Pri tej aktivnosti smo testirali dve okolji, in sicer Lo.Polis in eAsistent, ki sta namenjena načrtovanju in vodenju evidenc. Načrtujemo lahko urnik, obvestila ter različne informacije. Vodimo lahko ocene, izostanke in prijave.

V eAsistentu sem testirala:  dodajanje učnih ur, dodajanje učne snovi, dodajanje domačih nalog, pisanje pohval in izboljšav, dodajanje dogodkov, ocen in ocenjevanje znanja.

V Lo.Polisu sem testirala: dodajanje učnih ur na urnik, dodajanje dogodkov, dodajanje ocen in domačih nalog, dodajanje napovedanega ocenjevanja in urejanje profilov učencev.

Namen te aktivnosti je bil spoznati okolja, da se bomo lažje znašli v šoli pri uporabi teh programov.

Primerjava Lo.polisa in eAsistenta

Za začetek sem opazila, da ima šolsko okolje eAsistent veliko več modulov kot Lo.Polis. Pri vpisu učne ure je potrebno pri Lo.Polisu opraviti več klikov za prehajanje med vsemi zavihki, če želimo dodajati učencu vpisati oceno ali pa domačo nalogo. Pri eAsistentu pa je to bolj vidno, uporabnik se hitreje znajde in je lažje dostopno.

Po mojem mnenju je uporaba eAsistenta preprostejša. Zdi se mi preglednejši. Prav tako eAsistent vsebuje več funkcij, ima pa tudi možnost sporočanja, ki je zelo enostavno. Obe okolji imata možnost spreminjanja in urejanja učnih ur, vendar v Lo.Polisu ni možnosti za govorilne ure.

(Skupno 6 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Dostopnost