E-šolstvo

Pri 8.aktivnosti vaj sem testirala šolska portala e-Asistent in lo.polis. V e-asistentu sem testirala module e-Dnevnik, e-Redovalnica, razrednik, letna priprava, komunikacija in spletna učilnica. V lo.polisu pa module dnevnik, redovalnica, oddelek in načrtovanje dela. E-asistent in lo.polis sta orodji, ki učiteljem omogočata lažje vodenje učnega procesa, beleženje ur (realiziranje, manjkajoči, snov, opombe pri posameznih učencih), dogodkov, ocenjevanj, letnih priprav, itd.

E-Asistent

E-Asistent ima več funkcij kot lo.polis in je estetsko bolj privlačen za uporabnika. Zelo preprost je za uporabo, vse je na mestu, kjer bi pričakoval. Z nobeno od funkcij nisem imela težav, vse sem zelo hitro najdla s parimi kliki. Vnašanje učnih ur je hitro, vse je na istem mestu, preprosto je vnesti manjkajoče, dodajati opombe in ocene. Tudi modul za letno pripravo mi je bil všeč, saj je vnašanje priprav enostavno, lahko pa jih tudi uvoziš iz dokumenta.

Lo.polis

Tudi lo.polis je precej intuitiven za uporabo, vendar meni malo manj všeč kot E-Asistent. Grafično bi ga lahko malo posodobili in z nekaterimi funckijami sem imela težave. Sicer pa je zelo podoben E-Asistentu, oziroma ima podobne funkcije. Tudi v lo.polisu je enostavno vnašati učne ure, upravljati z redovalnico in načrtovati delo.

(Skupno 5 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost