KV7: RAČUNALNIŠKA OMREŽJA IN ROID

Opravila sem intervju z eno izmed učiteljic na osnovni šoli Srečka Kosovela Sežana. Njihovo spletno stran najdemo na povezavi https://www.os-sezana.si (WordPress). Za spletno stran skrbi računalničar. Uporabljajo e-Asistenta in spletno učilnico.

ROID potrebuje znanje uporabe jezikov in programov, ki jih potrebuje za vzdrževanje spletnih storitev. Poznati mora osnove html-ja in e-redovalnice (e-Asistent, Lopolis…). Pripravljen mora biti, da bodo učitelji potrebovali njegovo pomoč pri vsem, kar se navezuje na računalnike in tudi na internetne storitve. Sodelovati mora z učitelji in z večino zaposlenih na šoli, tudi tako da bo spletna stran lepo urejena in da bodo lahko starši, kot tudi učenci na spletni strani dobili vse želene informacije. Slediti mora novostim in eredovalnico, spletno stran, itd. posodsabljati.

Menim, da je dobro da se vse spletne storitve uporablja, saj so tako starši in učenci seznanjeni s stvarmi, ki se dogajajo na šoli. ROID ima pomembno vlogo na šoli, saj prek spletnih storitev potujejo informacije od učiteljev do učencev in je tako boljša komunikacija.

Delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno_brez predelav 4.0 Mednarodna.

This image has an empty alt attribute; its file name is Cc_by-nc-nd_euro_icon.svg-1.png
(Skupno 16 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost