KV5: Videoposnetek

Za temo videoposnetka sem si izbral mojo najljubšo obliko posnetka in sicer to so posnetki z uporabo tako imenovanega orodja “hyperlapse” tudi “timelapse”.

Načrt dela

Ideja oziroma cilj tega videoposnetka je, da ustvarim videoposnetek s tehniko hyperlapse, ki bo prijeten za pogled. Pri tem ne iščem nekega višjega cilja, saj mislim, da je videoposnetek sam po sebi cilj.

V videu sem želel prikazati kaj najraje počnem, zato se bo le ta odvijal v avtomobilu in bo prikazoval del poti med Litijo in Tacnom (Šentvid nad Ljubljano). Za snemanje poti, bom potreboval stojalo za kamero (oziroma telefon), ki bo omogočalo snemanje skozi vetrobransko steklo in bo vsaj malo oblažilo vibracije od ceste. Na koncu bom dodal še krajši hyperlapse končne destinacije. Tukaj potrebujem le stojalo za kamero in nekaj časa.

Pot od Litije do Tacna traja okoli 25 minut, kar se prevede na približno minuto posnetka, če je ta pospešen za približno petindvajsetkratno pospešitev video posnetka (v videu je ta bližje dvajsetkratni, saj je video še časovno obdelan s programom za urejanje videa).

Za urejanje bom uporabil DaVinci Resolve, ker bi rad spoznal še kateri drugi program za urejanje videa.


Prispevek in video sta pod licenco CC BY-SA-NC 4.0.

(Skupno 24 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost