PN4: Spletno učno gradivo in formativno PZ.

Tematski sklop: HTML/SPLETNE STRANI

Učni cilji :

  • Učenci si seznanijo z omrežnimi povezavami
  • Spoznajo HTML kodo
  • Ustvari enostavno spletno stran

SPLETNI UČBENIK.

KVIZ.

Refleksija :

Prvi program, ki sem ga uporabil pri izdelovanju projektne naloge je One Note podjetja Microsoft. Sam se že malce naveličan uporabe njihovih izdelkov zaradi čudnih interakcij pri nekaterih zadevah. Na primer pri programu Word se mi je neštetokrat zgodilo, da program ne delal tistega kar bi moral. Večina , če ne vsi programi podjetja Microsoft delujejo odlčino na površini. Želim napisati manjše poročilo? Super na voljo mi je Word. Si želim urejati kakšne obresti ali plačila? Ponovno ima Microsoft rešitev, to je Excel. Kaj pa, će si želim vstaviti sliko v svoje poročilo? To mi lahko uspe vendar samo, če spremenim celotno strukturo mojega poročila. Si želim podvojiti ali uporabiti naslednje število pri Excelu? Mi bo ratalo ampak bo potrebno vsaj 40 poskusov iste stvari, ki bo magično delala v 40. poskusu. Tega sem se bal tudi pri One Notu. Program je zelo intuitiven za nove uporabnike. Samo deljenje in povezanost je odlična. Med izdelavo projektne sem pisal na aplikaciji, ta pa se je takoj povezala na internetno verzijo. Imaš tudi takojšnje povratne informacije, saj se ti besedilo ne spreminja vsakič ko klikneš ponesreči na kakšno zadevo. Zadeli so tudi svoj namen. Vse kar sem si zaželel mi je bilo podano, na koncu imaš še možnos deljenja svojega dela kar tudi obkljuka svoj namen. Manjši problem pa je motivacija, saj je žrtev sodobnega minimalizma. Seveda izgleda lepo na pogled, vendar tudi dolgočasno.

Za izdelovanje kviza pa sem izbral program Kahoot. To je aplikacija, ki je zelo dostopna učencem, ki svoj minimalizem povdari z različnimi barvami. Torej za motivacijo je poskrbljeno. Sami aplikacija vzbuja tekmovalnost in zanimanje za dano temo, hkrati pa te ne obremenjuje z nepotrebnimi notifikacijami. Aplikacija je brezplačana in sodelovanje je v živo. Tudi zmede pri sami uporabi ni saj je zelo intuitivna, hkrati pa ponuja tudi navodila, če se zapleteš. Ob končani izdelavi programa ti ponudi takojšnje deljenje kar nam, da veliko možnosti za poučevanje v živo in na daljavo. V samo aplikacijo prijava ni potrebna s tem lahko obkljukamo tudi varnost podatkov.

Viri :

  • w3schools , pridobljeno dne 30.6.2020
  • Krajnc, R. (ur.). (2013) Neobvezni izbirni predmet: Računalništvo. Učni načrt. Ljubljana: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Zavod RS za šolstvo. Pridobljeno 30.6.2020 (povezava)

 

(Skupno 61 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost