PN1 : Algoritmično razmišljanje.

V spodnjem delu bom opisal operativne učne cilje in aktivnost pri neobveznem izbirnem predmetu računalništvo. Izbral sem si sklop algoritmi/algoritmično razmišljanje za 4. , 5. in pa 6. razred.

Operativni učni cilji učne ure bodo:

1. Razumejo pojem algoritma
2. Sledijo algoritmu, ki ga je pripravil nekdo drug
3. Algoritem predstavijo simbolno /z diagramom poteka.

Za uvodno motivacijo bi učitelj na diagonalna kota učilnice postavil dva učenca z ciljem , da eden s pomočjo navodil ostalih učencev prideo do diagonalnega kota. Ostali učenci pa lahko uporabijo samo 3 napotke in sicer : “obrni se na levo”, “obrni se na desno” in pa “naredi korak naprej”.  Ko jim prvič uspe se navodila spremenijo tako, da učitelj zateva, da pridejo po drugi poti, tretjič pa naj otroci poskušajo rešiti problem tako, da en učenec pride do drugega po najkrajši poti.

Za vajo učitelj opredeli, da smo sledili nekemu postopku ali algoritmu. Tako lažje prestopimo na program Teci Marko! Z uvodno vajo bodo otroci lažje pripravljeni na vaje, ki so na spletni strani. Skozi vaje bodo šli otroci sami, učitelj pa naj bo vedno pripravljen pomagati in odgovarjati na kakšna vprašanja. Na koncu učne ure bi za utrjevanje razdelil učni list, ki ga naj otroci rešijo za domačo nalogo.

Lačni Franc si želi zasluženega odmora .

 

Viri :

  • Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Zavod RS za šolstvo. (2013). Racunalnistvo_izbirni_neobvezniPridobljeno 28.6.2020
  • Vaja 4 v spletni učilnici,

 

 

 

(Skupno 46 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost