Aktivnost 8: E-šolstvo

Testiral sem tako e-Asistent kot Lo.Polis. Testiral sem module Dnevnik, eRedovalnico ter Letna priprava pri e-Asistentu in Dnevnik, Redovalnica, Oddelek in Načrtovanje dela pri Lo.Polis.

Uporabniška vmesnika sta si vsebinsko in strukturno zelo podobna, ampak je e-Asistent veliko bolj naprednejši in ponuja več funkcij za uporabo. Oba imata lepo strukturiran meni, ki te popelje do iskanih razdelkov- e-Asistentov je veliko bolj dodelan in nekoliko bolj intuitiven, saj z samim klikom vemo v kaj se spuščamo. Medtem kom pri Lo.Polis ima vsak glaven zavihek včasih še nekoliko pod-zavihkov in se lahko zelo hitro izgubimo. Struktura samih oken, ki se odprejo pri dodajanju/urejanju vnašanja, je pri obeh vmesnikih skoraj da identična in zelo dobro strukturirana. Če si pogledamo še beleženje manjkajočih in komentarje med uro ima e-Asistent veliko bolj urejen način vnašanja in pri vsakem kliku lahko pričakujemo kaj sledi- Pri Lo-Polisu je situacija nekoliko drugačna, saj moramo po kliku na določen pod-zavihek nato še dodatno navigirati do na primer vnašanja manjkajočih učencev, kar je zamudno. Poleg tega imata tako e-Asistent kot Lo.Polis način vnašanja podatkov o sami uri in učencih kar direktno v UI-ju učne ure. Lahko vnašamo katero snov obdelujemo, katero domačo nalogo smo določili, kateri učenci si zaslužijo pohvalo/opombo itd.

Osebno bi raje uporabljal e-Asistenta, ker je bolje strukturiran in za vsakim klikom stoji natanko to, kar pričakujemo. Prav tako nudi boljše funkcije za učitelje v smislu dodajanja komentarjev, označevanja manjkajočih, dodajanja domačih nalog kar pri urejanju ure itd. Seveda ima te tudi Lo.Polis, ampak so nekako zakopane za mnogo kliki in jih je včasih težje najti ali pa jih ni.

(Skupno 25 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Komentarji: 1

  1. Avatar Zalenka's pravi:

    Adrijan, izpostavili ste ključne splošne vidike, ki ste jih imeli z uporabniško izkušnjo obeh storitev. Dobro bi bilo, da se poglobite še v podmodule in aktivnosti, ki jih učitelji s storitvama beležijo vsakodnevno. Tega dela ni razvidnega iz vašega zapisa.
    Naloga je opravljena.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost