E-ŠOLSTVO

Kaj sem testirala:

Testirala sem storitvi e-Asistent in LoPolis.
V storitvah sem testirala vpis opravičenih, neopravičenih ur, dopusta, odsotnost zaradi tekmovanja… V LoPolisu pridemo do tega modula preko zavihka učenci, nato kliknemo želeno ime učenca-pregled ur-izostanki ročni. V e-Asistentu pa sem porabila malo več časa, da sem prišla do tega modula. Razrednik –  klik na učenca – odsotnost.
Prav tako sem testirala kako je z vpisovanjem novih šolskih ur v urnik. Ugotovila sem, da ima e-Asistent zelo enostaven način za vpis (preprosto s klikom v urnik izbereš datum in prosto uro v tistem dnevu, nato pa izbereš, dopišeš še predmet, oddelek, učitelja… za izbrano uro), medtem ko v LoPolisu izbereš gumb dodaj (dodaj uro) in šele nato vpišeš želen datum, želeno šolsko uro, predmet, oddelek, učitelja…
Dodajanje ocen je v obeh storitvah zelo enostavno, izbereš e-redovalnico/redovalnico, določen predmet in učenca, nato lahko vpišeš oceno. Razlika med e-Asistentom in LoPolisom pri vpisovanju ocene je v tem, da imaš v e-Asistentu zgolj dve možnosti za vnos (ustno/pisno) v LoPolisu pa imaš poleg teh dveh tudi možnosti: seminarska naloga, referat, praktična izvedba…

Primerjava med storitvami:

Ugotovila sem, da ima LoPolis manj funkcij, kot e-Asistent vendar so funkcije ki jih ima razporejene tako, da so uporabniku lažje dostopne kot v e-Asistentu, kjer potrebuješ več korakov. Ob pregledovanju obeh storitev sem opazila, da se LoPolis veliko hitreje odziva, e-Asistent porabi veliko več časa, da se naložijo podatki, katere potrebujemo. V obeh storitvah sem opazila, da obstaja možnost za hiter in pregleden opis in vpogled v ocene.

Intuitivnost je zelo visoka, za osvojitev in uporabo modulov ne potrebujemo veliko časa, opis modulov je direkten in nam veliko pove o tem kaj nam nudi.

Lastno mnenje:

Menim, da sta storitvi zelo primerni za zapisovanje in sporočanje informacij. Zelo dobro se mi zdi, da imajo tako učenci, učitelji, starši… vse na enem mestu. Učenci lahko hitro opazijo spremembe urnika, prihajajoče dogodke, preverijo kaj je bilo za domačo nalogo, v primeru da so si pozabili zapisati in podobno. Osebno bi raje uporabljala LoPolis saj je dostop do iskanih podatkov veliko hitrejši. Čeprav sta obe storitvi lahki za uporabo, se mi zdi da so s prihodom e-Asistenta imeli mnogi učitelji težave, saj za nekoga, ki že v osnovi pozna malo funkcij računalnika zapisovanje v nek sistem prinese veliko izgubo časa v primerjavi z zapisom v zvezek, redovalnico (v fizični obliki). Zdi se mi, da marsikdo še vedno ne uporablja vseh modulov, kateri so mu ponujeni s strani teh dveh storitev in si marsikaj še vedno zabeleži v svoj zvezek. Zato bi uporaba LoPolisa zadostovala vsem pomembnim potrebam.

(Skupno 31 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost