e – šolstvo

Kaj ste testirali?

Testirala sem eAsistent in Lo.Polis oziroma njune module.

Moduli, ki sem jih testirala:

  1. dodajanje ure ali dogodka
  2. dodajanje ocen
  3. vpis pohval, graj
  4. vpis manjkajočih učencev
  5. dodajanje vsebine in opisa učne ure
  6. vpis domače naloge in označevanje, ali je učenec domačo nalogo opravil
  7.  dodajanje rokov v urnik za preizkuse znanja, izpite, npz, maturo

Namen modula, ki ga testirate?

  1. namen dodajanja ur in dogodkov v urnik je, da učenci vidijo, katere predmete imajo v določenem dnevu in do kdaj traja pouk. Tako starši kot učenci pa so seznanjeni tudi z vsemi prihajajočimi dogodki.
  2. namen dodajanja ocen je, da so starši na tekočem z delom svojih otrok v šoli, učiteljem pa omogoča lažje evidentiranje učenčevega uspeha.
  3. namen tega modula je predvsem, da razrednik vidi, kako poteka delo njegovega razreda pri drugih učiteljih in če prihaja do problemov, da jih skupaj z učenci razreši, staršem pa omogoča vpogled v obnašanje njihovega otroka v šoli.
  4. ta modul je namenjen evidentiranju prisotnosti učencev pri pouku, tudi starši lahko vidijo, če njihovega otroka kdaj ni bilo pri pouku, pa bi moral biti.
  5. namen dodajanja vsebine in opisa učne ure je,  da učenci doma lahko pogledajo kaj so se tisti dan v šoli učili, če pozabijo, v pomoč pa je tudi učitelju, saj potem točno ve, katero snov so predelali in katere ne.
  6. namen vpisa domače naloge je, da učenci ne pozabijo, da imajo domačo nalogo. Učitelj vidi, kdo je oddal domačo nalogo in jo lahko ustrezno označi, če jo je učenec opravil.
  7. ta modul pa učencem omogoča spremljanje, kdaj jih čaka preizkus znanja, kdaj so roki za izpite, npz, maturo, da se lahko dobro pripravijo.

Primerjava med storitvama eAsistent in Lo.Polis:

Lo.Polis in eAsistent sta si zelo podobna. Podobna sta si pri vpisu ocen, graj, pohval, manjkajočih učencev, saj lahko samo kliknemo na nekega učenca in na levi strani se nam odprejo vsi potrebni zavihki (ocene, domače naloge, izostanki …). Razlika pa je v tem, da lahko v eAsistentu ure in dogodke dodajamo oz. vpisujemo hitreje kot v Lo.Polisu, saj je potrebnih manj klikov. EAsistent se mi zdi tudi bolj pregleden in v njem se lažje znajdemo kot v Lo.Polisu, vendar pa je to lahko posledica tega, da sem eAsistent uporabljala v srednji šoli.

Obe storitvi sta zelo pregledni, na obeh se hitro znajdemo. Za vsako stvar piše kje je in kaj moramo narediti.

Lastno mnenje:

Tako eAsistent kot Lo.Polis se mi zdita zelo uporabna, saj omogočata lažji in hitrejši potek pouka, seveda, če smo smo vešči pri njuni uporabi. Omogočata tudi dostop do različnih podatkov in informacij. Če na kakšno stvar pozabimo, jo vedno lahko najdemo na teh dveh storitvah, kjer je vse zapisano. Njuna funkcija pa je tudi, da staršem omogočata vpogled v delo svojega otroka pri pouku.

(Skupno 67 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost