RAČUNALNIŠKA OMREŽJA IN ROID

spletna stran spletna učilnica oblačne storitve knjižnica sistemi za upravljanje VIZ
osnovna šola Vodice  Wordpress  /  Office 365  /

 eAsistent (eSporočila, eRedovalnica)

Lo.Polis (odjava od prehrane)

osnovna šola Marije Vere, Kamnik  GVS

 Moodle – za učence, svet staršev,

organizacija dela, svetovalno delo

 /  Cobiss  /
osnovna šola Ledina /  /  /  WinKnj

 Untis – urnik

 

osnovna šola Metlika  Wordpress

 Arnes – za učence, eZbornica,

različne aktivnosti

 /  Cobiss  /
osnovna šola Franceta Bevka, Ljubljana  Wordpress  Moodle – za učence, eZbornica  /  /  /

Ugotovila sem, da osnovne šole po večini še vedno uporabljajo papiranto dokumentacijo (dnevnik, prijava/odjava prehrane), čeprav se je počasi začela razširjati uporaba spletne učilnice za učenčevo uporabo. Pričakovala sem, da so osnovne šole bolj razvite glede eRedovalnic, urnika in prijavljanja/odjavljana od prehrane.

Refleksija:

ROID mora znati posodobiti spletno stran (objaviti informacije, dogodke, slike, …). Poznati mora delovanje Moodla oz. Arnesa za spletno učilnico ter uporabo eAsistenta. Pri tem mora sodelovati z vsemi uslužbenci osnovnošolskega zavoda (ravnatelj, učitelji, socialni delavec, kuharice, knjižničarka), saj so vsi en del celote, jo dopolnjujejo in storitve uporabljajo. Zato je potrebno, da ROID starejšim učiteljem pomaga, da usvojijo uporabo le-teh spletnih storitev.  Posredno sodeluje tudi s starši, z različnimi objavami in obvestili (tudi prehrana) ter z učenci, ki te storitve uporabljajo (spletna učilnica).

Temeljni namen teh storitev je lažja in hitrejša komunikacija med zaposlenimi, starši in učenci, hitrejše beleženje odsotnosti, prijavljanje in odjavljanje na prehrano in še marsikatere stvari, ki vsem “poenostavijo življenje” in prihranijo ogromno časa.

Moje mnenje je, da je dobro, da se spletne storitve uporablja, saj so jih za to tudi naredili. Res je, da bi bilo potrebno vložiti ogromno truda, da bi se vsi (predvsem starejši) učitelji naučili uporabljati tovrstne storitve, vendar pa bi se konec koncev s tem res prihranilo veliko časa.

(Skupno 21 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost