E-ŠOLSTVO

Pri kliničnih vajah smo pregledovali dva sistema za vodenje e-dnevnika in e-redovalnice, to sta eAsistent in Lo.Polis.

Na spletu sem preverila, katere sisteme uporabljajo šole.

OŠ PRIMOŽA TRUBARJA VELIKE LAŠČE: eAsistent

OŠ NARODNEGA HEROJA RAJKA HRASTNIK: eAsistent

OŠ LEDINA LJUBLJANA: eAsistent

OŠ BEŽIGRAD: Lo.Polis

GIMNAZIJA JOŽETA PLEČNIKA LJUBLJANA: eAsistent

Pri testiranju obeh sistemov sem ugotovila, da sta si kar precej podobna, tako v funkcijah kot v izgledu. Oba sta zelo pregledna, vendar se mi zdi, da ima eAsistent več funkcij, ki pa so malo natrpane na strani. Na primer za pohvale in izboljšave ne bi potrebovali posebnih ikon, po mojem mnenju je dovolj okvirček, kamor napišeš pohvalo, kot je to urejeno v Lo.Polisu.

Vpisovanje učnih ur in manjkajočih učencev je v obeh sistemih primerljivo, bolj pregledno se mi zdi pri Lo.Polisu, saj je bolj podobno dejanskim učnim pripravam, ki jih učitelj mora pisati za vsako uro.

Pri vpisovanju ocen v redovalnico se mi zdi eAsistent preglednejši, sploh zaradi manj natrpane razpredelnice in krepkejše pisave številk. Imajo tudi možnost popravljanja ocen, katerega postopek je precej enostaven.

Iz trenutnega stališča menim, da je Lo.Polis boljši sistem, saj je bolj pregleden, funkcije pa so podobne ali enake tistim, ki jih ima eAsistent. Vendar po statističnih podatkih, ki kažejo, da večina šol uporablja eAsistent, bom mogoče svoje mnenje še spremenila, ko bom te sisteme začela uporabljati.

 

(Skupno 25 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost