8. KV: e-Šolstvo

Testiral sem eAsistent in Lo.Polis, dva šolska okolja, elektronska asistenta, ki vsem ključnim deležnikom izobraževanja (učiteljenm, dijakom/učencem, staršem in šoli) pomaga, da čim bolj učinkovito izpolnjujejo svoje poslanstvo. Bolj podrobneje sem v eAsistentnu testiral module eDnevnik, eRedovalnica, Letna priprava in Komunikacija. V Lo.Polis, pa modul Dnevnik, Redovalnica, Oddelek in Načrtovanje dela.

Namen modulov

Dnevnik

  • Vpis učne ure na urnik
  • Učni uri dodamo učno snov
  • Označimo manjkajoče učence
  • Dodajanje domače naloge
  • Dodajanje opombe, pohvale, graje

Redovalnica

  • Vpis ocene
  • Dodajanje ocenjevanje znanja

Letna priprava oz. Načrtovanje dela

  • Opis učnih ur oziroma učni načrti ur, ki jih bomo poučevali

Oddelek

  • Učencem lahko dodamo predmet in obratno

Primerjava

Kot prvo, kar sem opazil je, da ima šolsko okolje eAsistent veliko več modulov kot Lo.Polis. Za dodajanje učne ure in realiziranje, mislim da je Lo.Polis bolj pregleden in enostavnejši zaradi zelenega gumba “Dodaj”. Prav tako je tabela, kjer so vpisane učne ure bolj barvita in posledično je preglednost večja. Pri vpisu učne ure je potrebno pri Lo.Polisu opraviti več klikov za prehajanje med vsemi zavihki, če želimo dodajati učencu vpisati oceno ali pa domačo nalogo. Pri eAsistentu pa je to bolj vidno, uporabnik se hitreje znajde in je lažje dostopno. Ostali moduli so tako v eAsistentu kot Lo.Polisu precej enako strukturirani. Uporabnik, ki prvič vidi obe okolji, sem mnenja, da se hitreje znajdemo v Lo.Polisu in to že samo zaradi menija, ki ga imamo ob strani. Pri Lo.Polisu so moduli, funkcije označene z ikono in besedami. Medtem, ko pri eAsistentu, je ta meni najprej zaprt in so vidne ikone, nato šele, ko gremo s kazalcem miške čez meni, se nam ta odpre in se nam pokažejo opisi teh modulov. Prav tako je teh modulov manj pri Lo.Polisu, kar ga naredi bolj preprostejšega in hitrejšega za uporabo, kar je potrebno manj znanja in časa za učitelje. Ampak tudi eAsistent se lahko precej hitro naučimo in mislim, da je na daljši rok zelo bolj uporaben kot Lo.Polis, čeprav mogoče na začetku potrebujemo več časa, da ga obvladamo.

Mnenje

Menim, da je Lo.Polis tako bolj intuitiven in preprostejši za prvotnejšo uporabo, saj ima manj funkcij in se uporabnik hitreje znajde. Na daljši rok, kot se pa že omenil, pa mislim, da je eAsistent tisto okolje, ki se ga je vredno na začetku bolj podrobneje naučiti, saj nam ponuja zelo več funkcij, ki nam lahko, kdaj pridejo v poštev. Zato osebno, bi izbral okolje eAsistent.

8. KV: e-Šolstvo by ardmen is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

(Skupno 30 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost