4. PN: Spletno učno gradivo in formativno PZ

Tematski sklop

Za tematski sklop sem si izbral izdelava enostavne spletne strani, ki ga bi obravnavali pri neobveznem izbirnem predmetu Računalništvo, bolj podrobneje Računalniška omrežja in je namenjen učencem 9. razreda.

Učni cilji

  • Izdelati enostavno spletno stran.

Interaktivni učbenik

Teoretično predstavitev in nalogo sem pripravil v obliki interaktivnega učbenika, ki sem ga ustvaril z uporabo HTML in CSS ter uporabil svojo domeno. Menim, da če sem že izbral tematski sklop izdelovanja spletne strani v HTML, da sam izdelam svojo spletno stran zgolj z uporabo jezika HTML in CSS in ne z uporabo WordPress. Tak način dela je zelo povezan s samim namenom tematskega sklopa in ima visoko stopnjo prilagodljivosti, ki omogoča spreminjanje vsebine in nastavitev v skladu s potrebami učencev.

Povezava do interaktivnega učbenika

Preverjanje znanja

Za preverjanje znanja pa sem se odločil uporabiti brezplačno aplikacijo Kahoot!, ki je najbolj poznana in dostopna vsem učencem tako na mobilnem telefonu kot računalniku. Menim, da je večina učencev že poznana z njo in so tako bolj samozavestni z njeno uporabo. Prav tako aplikacija nudi takojšno povratno informacijo, ko se čas za odgovor izteče oziroma, ko vsi učenci odgovorijo na vprašanje. Mnenja sem tudi, da je Kahoot! zelo motivacijska in zabavna za preverjanje znanje za katero se nam ni potrebno registrirati in je uporaba zelo enostavna.

Povezava do preverjanje znanja

Viri

Program osnovnošolskega izobraževanja računalništvo. Učni načrt. (2002). Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport: Zavod RS za šolstvo. https://www.gov.si/assets/ministrstva/MIZS/Dokumenti/Osnovna-sola/Ucni-nacrti/izbirni/3-letni-lahko-krajsi/Racunalnistvo_izbirni.pdf

Uvod v CSS. (b. d.). https://nsa-splet.si/css/uvod/css-uvod-01.php

Uvod v HTML. (b. d.). https://nsa-splet.si/html/uvod/html-uvod-01.php

4. PN: Spletno učno gradivo in formativno PZ by ardmen is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

(Skupno 91 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost