E-šolstvo (KV8)

Testirala sem storitvi e-Asistent (moduli eDnevnik, eRedovalnica, Razrednik, Letna priprava ter Komunikacija) ter Lo.Polis (moduli Dnevnik, Redovalnica, Oddelek in Načrtovanje dela). To sta dva e-šolska sistema za upravljanje vzgojno izobraževalnih zavodov.

Oba testirana modula sta namenjena predvsem učiteljem, pa tudi učencem in njihovim staršem. V modul učitelj vpisuje urnik, navede učno snov pri učni uri, vpisuje ocene, domače naloge, obvestila.. Znotraj modula se lahko dostopa do ocen učenca ter njegovih pohval in izboljšav. Dodamo lahko tudi dan dejavnosti. Vse to, pa lahko (s soglasjem) prejmejo tudi starši učenca kot sporočilo (obvestila, ocene..). Torej njun glavni namen je, da vsebujeta pregledno zapisane podatke učencev in služita tudi kot obveščanje razrednika ter staršev.

V storitvi e-Asistent sem se osebno lažje in hitreje znašla. Vse je bolj pregledno in smiselno sestavljeno. Sicer tudi z Lo.Polis-om nisem imela večjih težav, ampak ima manj zavihkov in se mi iz tega vidika zdi manj pregleden. Občutek imam da imata oba podoben način za vpisovanje ocen, obvestil, učnih ur. V obeh primerih so stvari dokaj enostavno in preprosto ponujene, tako da bi se bolj težko zmotili. Če pa se, je pri obeh modulih možno popraviti. Poleg tega lahko marsikje vidimo dodatne razlage ali nasvete v manjših okvirčkih. Mogoče sem imela malce problemov glede iskanja določenega razreda in predmeta, vendar verjamem, da če učiš določen razred imaš nekako nastavljen svoj predmet in nimaš tako širokega vpogleda (kot sem izvedela iz strani mojih učiteljev, ki so uporabljali e-Asistenta). Sem pa mimogrede opazila še eno razliko, in sicer, da te Lo.Polis po kratkem času nedejavnosti sam izpiše iz storitve, medtem ko e-Asistent to stori po 30min. Na tem mestu, glede na vsebino samega okolja mislim da je funkcija LoPolisa boljša.

Sama bi na podlagi prvega vtisa raje uporabljala e-Asistenta. Zdi se mi bolj pregleden in enostavnejši. Čeprav, ko nekaj uporabljaš dlje časa ti zelo hitro pride v navado. Všeč mi je, da smo prešli na e-Redovalnice saj je bilo s starim načinom (v zvezek) kar nekaj težav. Prav tako mislim, da je bolj praktična, pomembno je le, da redno skrbimo za varnost, da nam kdo ne udre.

Presenetilo me je, koliko stvari se lahko vpiše tako v eno kot tudi v drugo storitev. Všeč mi je da je pregledno zapisano in točno razdeljeno, ter imamo s tem vse podatke na enem mestu. Pomembno je tudi, da je storitev tako zelo enostavna oz. lahko učljiva, da jo obvlada vsak učitelj.

(Skupno 32 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Komentarji: 1

  1. Avatar Zalenka's pravi:

    Sabina, povzeli ste svojo uporabniško izkušnjo z obema storitvama. Razvidno je, da ste se nekoliko poglobili tudi v posamezne aktivnosti oziroma konkretne module ali podmodule obeh storitev.
    Vaša naloga je opravljena.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost