AKTIVNOST 6: refleksija.

Učni načrt pokriva oblikovanje in pisanje besedila. Pravilno uporabo porogramov v grafičnem operacijskem sistemu, dodajanje slik v besedilne urejevalce, pravilno uporabo brskalnika in našteti enote računalnika. Torej pokriva znanje programske in strojne opreme. Cilji, ki jih hočemo doseči so  :

  • z urejevalnikom besedil napisati krajše besedilo in ga oblikovat
  • poslati sporočilo po elektronski pošti in na prejeto sporočilo odgovoriti
  • prepoznavajo osnovne vrste računalniške programske opreme in ugotavljajo njene namene
  • Razumeti pomen varnosti na spletu ter pomen spletne identitete

Za medpredmetno povezavo bi lahko uporabili zgodovino z iskanjem starih virov o nekaterih zgodovinskih dogodkih ali osebah, ki ponavadi niso v zgodovinskih učbenikih. Druga povezava je likovna vzgoja zaradi oblikovanja slik in besedil v nekem časovnem obdobju (renesansa, romantika… ). Za zadnjo povezavo pa bi se lahko povezali s predmetom tehnika. S pomočja znanja strojne opreme bi lahko uporabljali tudi arduino.

Temo bi lahko aktualizirali s dodajanjem spletnih urejevalnik, ki omogočajo da se več uporabnikov hkrati prijavi in spreminja dokument. Prav tako bi lahko namesto lokalnega shranjevanja podatkov , shranjevali podatke v oblaku in s tem tudi zmanjšali uporabo prinos USB klučev.

Znanje, ki ga nujno potrebujejo je poznavanje strojne opreme saj se tako vsaj malce zavedajo kako stvari v računalniku delujejo. Menim, da se preveč časa ukvarjamo s powerpointom in wordom saj tam znanje ni potrebno, da je poglobljeno ampak naj se predvsem osredotočimo na  čim več različnih programov, da se ne omejujemo na Microsoftove izdelke.

(Skupno 39 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Komentarji: 1

  1. Avatar Zalenka's pravi:

    Miha, v uvodu ste našteli teme, ki so pokrite v UN. Iz teh tem je potrebno oblikovati učne cilje (vsaj splošne, če ne operativne). Prosim vas, da v tem delu dopolnit enalogo.
    Vaše ideje o medpredmnem povezovanju so smiselne, prav tako ste odlično zaključili refleksijo s premislekom o tem, čemu bi se po vašem mnenju bilo potrebno še posvetiti pri poučevanju računalništva.
    Pri oblačnih storitvah, ki prinašajo prednosti, ki ste jih omenili, pa velja opozoriti še na nujnost obravnave teme varnosti in zasebnosti. Pri iskanju virov in informacij, ki ste jih omenili pri medpredmetnem povezovanju pa je neizogibno načrtovati tudi temo o licencah in avtorski zaščiti virov in gradiv ter njihovem navajanju.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost