Desno prehitevanje

Ideja: Ob predstavljeni nalogi, sem med razmislekom opazil svoj stari avtomobilček, s katerim sem se igral kot otrok in nemudoma se mi je porodila ideja, da izpostavim eno izmed večjih problematik, ki jih vsak dan videvam. Živčni vozniki, trobljenje ter “blendanje” je zame osebno nekaj vsakdanjega v prometu. Zelo me skrbi dejstvo, da zato, da nekam prideš minuto prej, vsakodnevno tvegaš svoje zdravje in zdravje drugih udeležencev v prometu. Najnovejši trendi, ki se pojavljajo pri nas, pa vključujejo mojo temo in to je prehitevanje po desni. Motoristi in vozniki močnejših avtomobilov brez kakršnega koli tehtnega razloga izzivajo usodo s tem, ko se,  čeprav bi  se jim umaknil, če bi le lahko, odločajo mojega “enoprostorca” prehitevati kar po desnem pasu. Odločitev, kdo bi ob bočnem trčenju odnesel boljše, prepuščam  bralcu.Čeprav sem za prikaz v videu uporabil zame najbolj bizaren prikaz živčnosti v prometu, pa tu apeliram na vse vrste, ki sem jih prej omenil.  Misel, da vedno nebom dovolj pozoren in se kar hitro lahko zgodi kaj hujšega, me skrbi in zato sem se odločil to izpostaviti, pa čeprav le tako majhnemu krogu oseb. To je moje sporočilo, ki si ga želim danes prenesti na gledalca.

Scenarij: Za video bom potreboval 2 avtomobilčka ter eno večje vozilo( to bo vlak). Moj video bo prikazoval prehitevanje močnejšega ter slabšega avtomobila, ki po prehitevanju ne zapelje takoj na desni pas. Živčen voznik od zadaj, se ga bo odločil prehitevati po desni in zgodila se bo nesreča, saj bo voznik prvega avtomobila pravilno želel zaviti v desno in nebo pričakoval norega voznika, ki ga tam prehiteva. Po nesreči vseh udeležencev se bo predvajalo še sporočilo,  ki opozarja na nevarnosti takega početja in zaključni “creditsi”.

Link do videa: https://www.youtube.com/watch?v=iCyEBPbzgaI

(Skupno 59 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

komentarja 2

  1. Avatar Miha Medved pravi:

    Po ogledu vašega videoposnetka ne bom več prehiteval po desni. Hvala!

  2. Avatar Zalenka's pravi:

    Martin, odlično. Ker je video-posnetek na spletišču veliko bolj učinkovit, če je prikazan integrirano, sem ga vključila direktno v vašo objavo 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost