MULTIMEDIJA IN ROID

Grafični izdelek za računalništvo- letak:

Licenca Creative Commons
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna.

Delo z multimedijo v vlogi ROID-a na šoli:

V okviru mutlimedije ima ROID poleg poučevanja še veliko drugih del oziroma nalog, ki jih mora opravljati na šoli. Skrbeti mora za spletno stran in sicer ves čas objavljati novice, dogajanje in pomembne informacije, ki potekajo na šoli. Prav tako mora na prireditvah fotografirati in snemati ter za tem vse urediti in to tudi objaviti. Torej skrbi za to, da se stvari dokumentirajo, ki jih mora potem tudi pravilno shraniti, da ostanejo za arhiv. Zgodi pa se tudi, da je potreben pri ozvočenju in vezanju kablov.

ROID-ova potrebna znanja so na prvem mestu iz računalništva. Prav tako pa mora poznati dobro uporabljati fotoaparate in vse druge naprave, programe za urejanje slik, videov in tudi zvoka, saj mora kdaj dodati kakšne zvočne efekte ali odstraniti šumenje. Biti ves čas obveščen o novostih, ki se dogajajo v svetu računalništva. Prav tako mora poznati tehnične stvari ko priklapljanje zvočnikov in povezava z mikrofoni.

Menim, da je delo ROIDA zelo zahtevno in obsega preveč nalog, ki jih mora opravljati. Problem nastane, ker ni točno definirano kaj vse mora ROID znati in početi, praktično je iz vidika ostalih »deklica za vse«, saj se ga izkoristi vsepovsod kje je možno. Ampak za urejanje nekega videoposnetka porabiš bistveno več časa, kot je za to predvideno. Poleg tega mora biti ostalim ves čas na voljo za pomoč, če nastanejo kakšne tehnične težave in ob tem še poučevati učence. Vse bi bilo boljše če bi se število ur, ki so zakonsko določene za ROID-a spremenile oziroma povečale. V zadnjih 20. letih niso naredili bistvenih sprememb glede števila ur, ki so na voljo za delo ROIDA-a. Medtem ko se je število računalnikov na šolah izdatno povečalo. Tudi v sami tehnologiji smo izredno napredovali. Ampak za vse te stvari je potrebno tudi skrbeti in posvetiti čas, ki pa ga ROID nima na razpolago. Zato sem mnenja, da prav tukaj nastaja glavni problem s katerim se dandanes soočamo.

(Skupno 45 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost