E – šolstvo

Kaj sem testiral?  Testiral sem vnašanje kdo je naredil nalogo in kdo ne. Testiral sem tudi vpisovanje ocen. Namen modolov je kontrola kdo redno opravlja domače naloge in kakšne imajo učenci ocene.

Primerjava med storitvama e-Asistent in Lo.Polis

Sicer smo na šoli, kjer sem hodil že srečal z e-Asistento in sem občasno pomagal kakšni učiteljici. Tako, da sem večinoma preživel čas na Lo.Polisu. Lo.Polis je narejen bolj prijazno uporabniku, saj nima zelo veliko za večino učiteljev nepotrebnih nastavitev, gumbov. Učitelj se lažje in hitreje znajde kot na e-Asistentu, sicer je to odvisno tudi od vsakega učitelja posebaj odvisno kaj učitelju leži. Sta pa obedve storitvi zelo sorodni in sta si med seboj podobni. Edina opazna razlika je, da je Lo.Polis bolj preprost tudi na pogled. Sicer je tudi splošno gledano e-Asistent tudi preprost proti ostalimi programmi. Vidi se pa tudi da za samo reakcijo potrebuje e-Asistent več časa kot Lo.polis. Oba dva modula, ki sem jih testiral sta zelo enostavna za uporabo, lahko že po sami intuiciji vemo kako bi jih uporabljali. Ni bilo potrebno brati nobenih navodil ali česa podobnega.

Moje mnenje

Meni osebno se bolj dopade sam lopolis, saj je bolj preprost za uporabo, tako kot sem že omenil zgoraj. Mislim, da ima ravno zaradi te preprostosti ROID malo manj dela na šoli kot, če so na storitvi e-Asistent. Tudi na izgled mi je bolj všeč Lo.polis se mi bolj dobade.

(Skupno 16 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost