E – šolstvo

OŠ Poljane nad Škofjo Loko: E- Asistent

OŠ Rovte : E – Asistent

OŠ Škofja Loka mesto: E- Asistent

OŠ Cvetka Golarja : E – Asistent

OŠ Železniki: E – Asistent

Testirali smo E-Asistent in LoPolis. Preverila sem, kako deluje vpisovanje ocen, vpis manjkajočih učencev, spreminjanje urnika(nadomeščanja), kako se zapisujejo opravljene domače naloge, kako se vpisujejo pohvale in graje učencem, kako se vpisuje delovni letni načrt ter seveda še samo intuitivnost obeh ponudnikov, kako hitro se na sami strani znajdemo in ali  je pregledna.

Ker sem bila že iz srednje šole vajena E-Asistenta, so se mi urniki zdeli zelo pregledni, prav tako sem pogledala kako se vpisuje manjkajoče učence, določa dežurnega učenca, itd., kar je zelo lahko, saj se ti odpre seznam in samo poklikaš na učence. Ko sem pri obeh straneh preverila še vpisovanje ocen, pa so se mi pri LoPolisu zdele preglednejše, saj so različne ocene(pisno, ustno, popravljeno) drugače obarvane.

Lažje mi je bilo upravljati z E-Asisentom, vendar je to verjetno posledica, da sem ga bila vajena že od srednje šole.  Vendar pa se mi zdi, da sta oba zelo intuitivna, saj sta barvita, posamezne stvari so opremljene še z ustrezno ikono da nam je še lažje. Mislim, da sta tako E-Asistent in LoPolis lahka za uporabo in se ju hitro privadimo.

Mislim, da sta obe storitvi zelo primerni za uporabo na vseh šolah. Učenci lahko sproti preverjajo nadomeščanja, kako se spreminja urnik, prav tako storitvi olajšata komuniciranje tako med učenci in učiteljem, kot med starši in učiteljem. To vidim, kot še dodatno možnost za boljše povezovanje učiteljev in staršev. Tudi učiteljem se olajša delo, saj lahko na začetku ure na lahek način vpišejo manjkajoče učence, domače naloge, itd.

 

(Skupno 49 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost