Multimedija in ROID

ROID v osnovni šoli v okviru multimedije skrbi za fotografiranje dogodkov, snemanje in obdelavo videoposnetkov, prav tako pa objavlja fotografije na spletu, jih ureja za objave v časopisih, itd. Ponavadi sodeluje pri izdelavi in oblikovanju časopisa in je pripravljen skočiti na pomoč kadar je treba kaj objavljati na spletni strani.

Potrebno je znanje z uporabo programov za grafično oblikovanje, programov za urejanje slik. Torej mora dobro poznati grafične storitve.

Že zgoraj je naštetih nekaj del, ki jih opravlja ROID, pa bi jih lahko uvrstili le pod malenkostna dela tega zaposlenega. Moje mnenje je, da ni zaman dobil domače sopomenke “deklica za vse”. Kot ROID moraš biti vedno na voljo ostalim učiteljem, ko se jim zalomi kaj pri računalniku, interaktivni tabli, ali pa se iz nekega razloga ne morejo vpisati v svoj spletni račun. Samo delo si predstavljam kot naporno, a vendar bi znalo biti zelo razgibano. Samo delo bi že od začetka vzela kot velik izziv, ki pa bi mi prinesel veliko novega znanja.

Letak

 

Licenca Creative Commons
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva 4.0 Mednarodna.

 

(Skupno 24 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost